Anyajegy eltávolítás

A testünkön előforduló anyajegyek általában ártatlan elváltozások, számuk az életkor előrehaladtával folyamatosan nő. Különböző szempontok szerint csoportosíthatók, szöveti eredetük, megjelenésük, elhelyezkedésük stb. alapján.

Az anyajegyek műtéti eltávolítására akkor van szükség, ha:

  • a rosszindulatú elfajulás veszélye fenyeget
  • állandó sérülésnek vannak kitéve (hajas fejbőrön a fésű, mellkason a melltartó pántja, borotválandó területen a borotva stb. sértheti)
  • esztétikailag zavaró
anyajegy-topforma

Miért érdemes plasztikai sebésszel végeztetni az anyajegy eltávolítást?

anyajegy-eltavolitas
  • Ismeri az ideális metszésvonalakat a legkedvezőbb sebgyógyulás szempontjából, és ennek nagy jelentőséget is tulajdonít.
  • A szokásos sebészi varrattechnikák helyett a bőr alatt futó „láthatatlan” varrattal egyesíti a sebet.
  • A „leégetős” , "lézeres" módszerekkel szemben

a, az anyagot sértetlenül eljuttatja a szövettani vizsgálatra.

b, Nem hagy vissza fehér pöttyöket, helyettük vékony vonalas heg látható.

Hogy zajlik az anyajegy-eltávolítás?

  • Először természetesen meg kell vizsgálni az anyajegyet. Ezután a sebész és a páciens megbeszélik, milyen műtéti megoldás jön szóba, milyen esztétikai eredmény várható. Ha a döntés megszületik, akár azonnal is elvégezhető a beavatkozás. Általában helyi érzéstelenítésben zajlik a műtét, amihez legtöbbször Lidocaint használunk (kivéve, ha allergia áll fenn). Tehát egy aprócska injekcióval érzéstelenítjük a műtéti területet. Ezt követően semmilyen fájdalmat nem érez a páciens. Az elváltozást általában egy levél alakú kimetszéssel távolítjuk el, majd a sebszéleket "láthatatlan", tovafutó varrattal egyesítjük. Ezután fedőkötést helyezünk a sebre. A varratot a feszülés mértékétől függően 1-3 hét után távolítjuk el. A sebet addig víz nem érheti.

Milyen hegek maradnak vissza anyajegy-eltávolítás után?

A kimetszés után általában vékony vonalas heg marad vissza, ami előbb lilás lesz, majd néhány hónap után elhalványul. Bizonyos területeken (pl. háton) sajnos idővel gyakran kiszélesedik a heg, szilvamag alakot véve fel. Elhalványulását követően azonban ez sem zavaró.

Anyajegy eltávolítás árak:

Az árakról itt tájékozódhat.

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!