Szemhéjplasztika

Elsőként a szem környékén mutatkoznak meg az idő múlásának jelei. A felső szemhéj bőrének megnyúlása elsősorban esztétikai gondokat okoz, súlyosabb esetekben azonban előfordulhat az is, hogy a látást akadályozza

A szemhéjplasztika javallatai

Gyakran a szemhéjakon mutatkoznak az öregedés első jelei: a felső szemhéj bőre megnyúlik, „lóg”. Enyhébb esetben csak esztétikai panaszt okoz, az arcnak fáradt tekintetet kölcsönöz. Súlyosabb esetben a lógó szemhéj ráül a szempillákra, sőt, a látást is korlátozza. Ilyenkor a beteg csak a szemöldök felvonásával tudja kellőképpen kinyitni a szemét (csodálkozó arc), máskor pedig „fent hordja az orrát”, hogy kilásson, mert csak lefelé szabad a látótere.

Az alsó szemhéj jellemző öregedési tünete a „táskás szem". Ennek oka részben a szemhéj bőrének megnyúlása, részben a mögötte lévő zsírszövet kiboltosulása.

A "karikás szemnek" több oka lehet. Néha a bőr vékonysága, a bőralatti zsírszövet sorvadása miatt tűnik elő a koponya szemgödrének pereme. Máskor anyagcsere-betegségek (pl. vesebetegség) első jele lehet.

Ezen elváltozások műtéti megoldása igen jól kidolgozott, aránylag kis beavatkozással nagyon látványos eredmények érhetők el.

Műtét menete

szemhejplasztika2

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. A műtét során elvégezhető a felső vagy az alsó szemhéjak korrekciója önállóan, de nagyon gyakran teljes szemhéjkorrekcióra van szükség. Ez általában a szemhéjak bőréből történő kimetszéssel jár, amit (elsősorban alsó szemhéjplasztikánál) kiegészíthetünk a mögöttes zsírszövet részleges eltávolításával vagy átmodellezésével. Karikás szem esetén néha elegendő valamilyen töltőanyag, pl. saját zsír megfelelő bejuttatása. Az érzéstelenítés után a szemhéjplasztika maga nem jár fájdalommal. A műtét után a sebet kis ragasztócsíkkal takarjuk, ami a látást nem akadályozza.

A szemhéjműtét utáni időszak, várható eredmények

Az elkerülhetetlenül kialakuló kisebb bevérzések eltakarására 2-3 hétig nagyobb napszemüveg viselése ajánlott. A varratot már 5 nap után el lehet távolítani. A szemhéjak sebei nagyon szépen gyógyulnak, a heg már néhány hét után is alig látható.

Szemhéjplasztika árak:

A műtétekről itt talál árakat.

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!