Ráncfeltöltés

A kor előrehaladtával testszerte, de különösen az arc bőrén finomabb-durvább ráncok jelennek meg.

A ráncfeltöltés javallatai:

A kor előrehaladtával testszerte, de különösen az arc bőrén finomabb-durvább ráncok jelennek meg.

Ezeknek a ráncoknak egy része gravitációs eredetű, azaz a meglazult kötőszövet már nem tartja feszesen a bőrt, ami súlyánál fogva megereszkedik. Tipikus ilyen ránc az orrszárnyi redő, azaz az orr szélétől a szájzug közelébe vezető ránc.

A ráncok másik része úgynevezett mimikai ránc, amikor az arcizmok által alkalomszerűen összeráncolt bőr, már nem simul ki az izom elernyedését követően sem. Ilyen a homlokránc, vagy a szemkörüli ráncok.

A ráncok eredetétől és mélységétől függően különböző esztétikai beavatkozásokat lehet végezni. A mimikai ráncok esetében a botox-kezelés lehet az első választás, de sok esetben ennek alkalmazása ellenjavallt. Ilyenkor, ill. gravitációs ráncok enyhébb eseteiben a ráncfeltöltés a legcélszerűbb beavatkozás.

rancfeltoltes

Hogyan zajlik a beavatkozás?

  • A ráncfeltöltés tipikusan ambuláns beavatkozás. Különösebb előkészítést nem igényel, de csak gyulladásoktól, pattanásoktól mentes, békés bőrnél szabad elvégezni
  • A töltőanyagot (ld. lejjebb) a bőr alá kell bejuttatni, ennek egyetlen biztos módja az injekciós tű. Az anyag sűrűségétől függően vékonyabb, vagy vastagabb tűt használunk.
  • A beadott anyagot a ránc mélységétől és a bőr vastagságától függő mélységben oszlatjuk el egyenletes vonalban. A beadás során kis szúrás ill. feszülés érezhető, egyes töltőanyagok érzéstelenítőt is tartalmaznak.
  • A beavatkozás végeztével a bőrt újra fertőtlenítjük.
  • Kötés nem szükséges, a feltöltött terület hűtése, akár jegelése viszont az első napon mindenképpen indokolt.

Ráncfeltöltésre használt töltőanyagok és tartósságuk

  • Hyaluronsav és származékai: A legelterjedtebb, viszonylag „gyorsan” (kb. 6 hónap alatt) felszívódó, de nagyon biztonságos és bevált anyagok. Tartósságukat különböző kémiai és fizikai módszerekkel igyekeznek növelni, egyes termékek felezési ideje az egy évet is elérheti.
  • Akrilátok: lebomló és nemlebomló fajták egyaránt használhatók, előbbiek felszívódása 2-3 év.
  • Hidroxiapatit: a szervezetben természetesen is előforduló anyag, többek között a csontok alkotóeleme. Akár 2-3 évig is tart a hatásuk.

Ráncfeltöltés árak:

Konkrét árakról itt tájékozódhat.

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!