Általános tudnivalók

Plasztikai műtét: olyan sebészi beavatkozás, melynek célja az emberi szövetek/szervek formájának és / vagy funkciójának helyreállítása.

Bejelentkezés

Tudnivalók

A TopForma Plasztikai Sebészet elsősorban utóbbi területen tevékenykedik. Fő profilunk a mellplasztika. Ezen belül a leggyakoribb műtétek: a mellnagyobbítás, a mellfelvarrás, a női mell kisebbítése ill. az aszimmetria korrekciója. Intézményünk a férfi mell korrekciójában (nőies forma megszüntetésében) is kiemelkedő gyakorlattal bír.

Plasztikai sebészet

 • Rekonstruktív műtétek

  Melyek a test fejlődési hibából vagy sérülés kapcsán szerzett, elsősorban funkcionális eltéréseit igyekeznek megszüntetni

 • Esztétikai műtétek

  Melyek az ideálisnak tartott testarányok elérését, esetleg a fiatalosság megőrzését célozzák

Miben segíthet Önnek a plasztikai sebészet?

 • A plasztikai sebész azért dolgozik, hogy a test megváltoztatásával helyreállíthassa a lélek egyensúlyát is. Ezért különösen fontos, hogy a beavatkozást megelőző konzultáció során az orvos pontos képet kaphasson arról, hogy a páciens milyen végeredményt szeretne elérni. A TopForma Plasztikai Sebészeten minden műtét során arra törekszünk, hogy tökéletesen valóra váltsuk álmait, és olyan külsővel ajándékozhassuk meg, amilyennel élni szeretne.
mellplasztika
 • A konzultációk során ellátjuk minden információval, amire szüksége lesz ahhoz, hogy felelős döntést hozzon. Ismertetjük a beavatkozás menetét, a gyógyulási folyamatot, illetve mindazokat a tanácsokat, amelyek megfogadásával zökkenőmentessé tehető a felépülés.
 • Visszanyerheti önbizalmát: a plasztikai sebészetnek köszönhetően az az ember lehet, aki lenni szeretne. Akár helyreállító, akár esztétikai műtétről van szó, a beavatkozást követően sokkal magabiztosabban térhet vissza a mindennapokba.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

 • A plasztikai sebészeti műtétek egy testtájon is eltérőek lehetnek, ezért nem létezik általános forgatókönyv a beavatkozások menetét tekintve. A legtöbb esetben azonban az érzéstelenítés az első lépés. A beavatkozás típusától függően ez lehet helyi vagy epidurális érzéstelenítés, a komolyabb műtéteket pedig altatásban végezzük.
 • Bizonyos esetekben – különösen komolyabb beavatkozások után – szükség lehet arra, hogy a műtétet követően néhány napot a klinikánkon töltsön. Legtöbbször azonban a lábadozás, illetve a gyógyulás nem a klinikán történik. Természetesen minden szükséges információt megadunk Önnek, hogy a gyógyulás a lehető leggyorsabban és mindenféle komplikációtól mentesen mehessen végbe.
topforma-int

A konzultáció ingyenes!

konzultacio-topforma

A konzultáció során megismeri a plasztikai sebészt, elmondja esztétikai problémáját. Megbeszéljük a megoldási lehetőségeket, együtt kiválasztjuk a legmegfelelőbbet. Az esetek többségében fényképek megtekintése is segíti a döntést. Megtekinthető továbbá a klinika, az elhelyezés módja, az esetleg beépítésre kerülő implantátum, stb. Amennyiben megszületik az elhatározás, megtervezzük a műtét időpontját. A műtétnek többnyire alapfeltétele a kivizsgálás (vérvizsálat, EKG, esetleg mellkasröntgen vagy tüdőszűrési lelet, mellműtéteknél ultrahang, illetve mammográfia). A kivizsgálás módjára több lehetőség kínálkozik, ez megbeszélés tárgya. Ezután kétféle irányt vehet az ügy

 • Amennyiben az ambuláns műtéti megoldást választjuk, a páciens a műtét előtt kb. egy órával megjelenik sebészetünkön. Szükség esetén – a feszültséget, izgalmat oldandó - enyhén bódító injekciót adunk. Ezután elvégezzük a helyi érzéstelenítést, majd a műtétet. Az érzéstelenítést követően fájdalomra nem kell számítani. Műtét után a rövid megfigyelést követően a páciens kísérővel otthonába távozhat
 • Altatást igénylő műtéteknél a megjelölt időpontra éhgyomorra kérjük pácienseinket. A beavatkozás teljes aneszteziológiai háttérrel történik. A műtétet követő éjszakát a páciens a magánklinikán tölti. Másnap kísérővel távozhat.
 • Az ezt követő napokban telefonon tartjuk a kapcsolatot, ill. többszöri személyes kontrollvizsgálat is szükséges. A műtétek után általában javasolt fájdalomcsillapító szedése. A varratszedésre a műtét jellegétől függően egy-két hét után kerül sor. Pácienseinket 6 hét után mindig, egyes műtéttípusoknál később is rendszeresen (díjmentesen) kontrolláljuk.

Vélemények

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!