Blog

5 érdekesség a plasztikai műtétek világából

- 2019.11.18 -

5 érdekesség a plasztikai műtétek világából

A jelen cikk által érintett témák: Óegyiptomi orr rekonstrukció, a video-chat és a plasztikai műtétek kapcsolata, mellnagyobbítás és szépészeti beavatkozás, e-sport világa, illetve a diktátor műtét közben.

  1. Az első orr rekonstrukció

Az első plasztikai műtétről az Óegyiptomi Birodalom időszakából maradt fenn írásos emlék (i.e.800 körül). Szinte kézenfekvő, hogy az orr rekonstruálása volt az első ilyen irányú orvosi beavatkozás az ókorban.  Azonban egyes feltevések szerint ezeket a beavatkozásokat már csak az ember halála után végezték el, hogy a túlvilágon kicsit szebbek legyenek.  

  1. A növekedés oka

Az Egyesült Államokban a járomcsont implantátum beültetések száma 6000-8000 pácienssel növekszik évről évre. A 40 éve feletti férfiak esetében az álkapcsot érintő beavatkozások a legnépszerűbbek és ezek is növekvő tendenciát mutatnak. A beavatkozások növekvő számát meglepő módon részben a video-chat használatával hozzák kapcsolatba legalább is az American Society of Plastic Surgeons egyik felmérése szerint.

  1. A mell mindenek felett

Bizonyára könnyű kitalálni, hogy melyik a nők által a leggyakrabban igénybevett plasztikai műtét. Egyértelműen a mellnagyobbításra és a mellformálásra gondolhatnak a legtöbben, és a kevésbé invazív eljárások közül a botoxra. Azonban az csak keveseknek jut eszükbe, hogy a férfiak mellformálása és műtéte is egyre gyakoribb, sőt csaknem a leggyakoribb beavatkozás. A férfiak mellkasa hasonlóan fontos a nők számára, mint fordítva. A nők szeretik a férfi mellére hajtani a fejüket, de ez nem mindig olyan vonzó látvány.

  1. A legfélelmetesebb nem Dél-Koreai e-sport játékos

A StarCraft versenyek világában elég ritka, hogy nem Dél-Koreai nyeri a világbajnokságot, ugyan úgy nem szokványos, hogy a világ legjobb játékosai egyöntetűen rettegnének egy személytől. Hogy ez a professzionális e-sport játékos ráadásul egy nő, az meg aztán végképp nem szokványos. Aki ismerős az e-sport világában már bizonyára kitalálta, hogy Scarlettről (Sasha Hostyn) van szó. Az igazságnál maradva Scarlett nem mindig volt nő. Teljes gender átalakuláson ment át. Egy sor plasztikai műtétet és hormonkezelést követően az elsőszámú professzionális StarCraft II játékosként tért vissza az élmezőnybe. A nemének megváltoztatásán túl fajt is váltott, az egykori Protoss játékosból, Zerg lett. A sok átalakulás minden esetre sok sikert hozott neki, 2018-ban több mint 250 000 dollárt keresett a játékával.

  1. Muammar Gaddafi, az egyik legkülönlegesebb módon műttette magát

Az egykori líbiai miniszterelnökről a 90-es években már egyre kevesebb pozitív hangvételű cikk jelent meg. Ezek egyike volt az, amelyben a plasztikai műtéte kapcsán írtak. Maga a beavatkozás kevésbé volt érdekes, viszont annak a módja, meglehetősen. Nem járult hozzá a teljes altatáshoz, sőt éberségét még egy hétköznapi művelet elvégzésével is igyekezett fenntartani. Ez pedig az étkezés volt.  A nyugat ellenes politikus műtét közben hamburgert evett, ami lássuk be több szempontból is nevetséges volt.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!