Blog

A mellnagyobbítás nem a magamutogató celebek hóbortja

- 2023.03.08 -

Cimkék: mellnagyobbítás mellplasztika plasztikai műtét plasztikai sebészet

A mellnagyobbítás nem a magamutogató celebek hóbortja

Vannak olyan hírességek, akiknek a mellplasztika saját belső igények kielégítése miatt volt nélkülözhetetlen. A változást nem a külvilágnak szánták, csupán az önbizalmuk, nőiességük megőrzése, visszanyerése érdekében fordultak plasztikai sebészhez.

Számos előítélet van még a mai napig a mellplasztikával, különösen a mellnagyobbítással kapcsolatban az emberekben. Sokan érzik úgy, hogy az a híresség, aki ilyesmire adja a fejét, kizárólag a nagyobb figyelem érdekében teszi ezt. Sőt, gyakran hallhatjuk, hogy na, ez is mellbedobással akarja pótolni a tehetség hiányát. Foglalkozhatnánk ezzel a jelenséggel is, hogy vajon miért kell negatív véleményáradattal szembenéznie annak a közismert embernek, aki úgy dönt, hogy változtat a külsején. Egyszerű irigység, hogy ő megteheti, én nem? Vagy azt irigyeljük ilyenkor, hogy ő a munkája révén a figyelem kereszttüzében van, míg mi bármilyen jól is teljesítünk a gyárban, vagy a könyvtárban esetleg a szakrendelőben, sose leszünk a Story magazin címlapján az új mellünkkel? Ki tudja, de most nem is ezt fogjuk boncolgatni.

Persze legyünk őszinték, akad olyan is, aki valóban azért fekszik a kés alá, mert több figyelmet remél. Gondoljunk csak a Playboy címlapok rekorderére, Pamela Andersonra, akinek a főcímben lassítva ringó keblei adták el a Baywatch sorozatot. Sosem csinált titkot belőle, hogy azokkal a keblekkel bizony nem a jóisten áldotta meg, hanem egy ügyes kezű plasztikai sebész. A plasztikai sebészet segítségével igyekezett a köztudatban maradni Kelemen Anna is, mellnagyobbítás mellett orrplasztikája volt, és a száján is eszközöltek némi változást.

Vannak azonban olyan hírességek, akiknek a mellplasztika saját belső igények kielégítése miatt volt nélkülözhetetlen. A változást nem a külvilágnak szánták, csupán az önbizalmuk, nőiességük megőrzése, visszanyerése érdekében fordultak plasztikai sebészhez. Nagyon hasznos, hogy erről a nyilvánosság előtt is beszéltek, hiszen sokan félnek a negatív megjegyzések, visszajelzések miatt megtenni ezt a lépést.

Tóth Gabi, az egykori Megasztáros, népszerű énekesnő például elmondta, hogy eleve kis mellekkel áldotta meg a sors, de egy jelentős fogyásnak köszönhetően szinte teljesen eltűntek keblei. Végül 2012-ben a mellnagyobbítás mellett döntött. Láthatjuk, hogy a beavatkozás óta visszanyerte teljesen önbizalmát, bátran visel mélyen dekoltált ruhákat, szemmel láthatóan büszkén éli meg nőiességét. Azért, mert közismert, joga van úgy élni, hogy jól érezze magát a bőrében, nem igaz?

Nyári Diát a Barátok Közt Hannájaként ismerte és szerette meg az ország. Ha példát kellett mondani a természetes szépségre, a bájos, kedves kisugárzásból származó vonzóságra, sokaknak juthatott ő az eszébe. Elmondása szerint számos előítélet volt benne a szépészeti beavatkozásokkal kapcsolatban. Majd Dia édesanya lett, kihordta, táplálta babáját. Ezt követően jelentős fogyáson ment keresztül, és bár összességében továbbra is gyönyörű maradt, mellével nem volt elégedett. Végül rászánta magát a mellplasztikára, és visszakapta nőiességét maximálisan, ahogy fogalmazott. Ma már előítéletei is jelentősen finomodtak, az ő példája segítség lehet a hasonló gondolatokkal, prekoncepciókkal küzdők számára.

Várható-e, hogy a közvélemény változik a közeljövőben, és megértőbbek, empatikusabbak leszünk a híres emberekkel kapcsolatban? Aligha. Tinédzserként szinte mindenki híres szeretne lenni. Mindegy, milyen területen, színművészként, énekesként, sportolóként, de mi akarunk a posztereken lenni a következő generáció szobájának a falán. Meglehet, hogy a saját munkánkban sikeresek vagyunk, talán még el is ismernek, de nekünk ez a tini álmunk nem valósult meg. Talán már nem is emlékszünk rá, de tudat alatt ott van bennünk, és ezért keressük a hibát azokban, akiknek összejött. Közben sokszor elfelejtjük, hogy azért, mert az életüket a vakuk kereszttüzében kell élniük, ők is ugyanúgy megmaradnak embernek, adott esetben nőnek. Nekik is joguk van mindent megtenni annak érdekében, hogy ha tükörbe néznek, elégedettek legyenek a látvánnyal. Ebben sok egyéb mellett a plasztikai sebészet éppúgy segítségükre lehet, mint bárki más civil embernek.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!