Blog

A mellplasztika leggyakoribb okai

- 2019.04.02 -

A mellplasztika leggyakoribb okai

Napjainkban a mellnagyobbítás, mellfelvarrás, mellkisebbítés már egyáltalán nem számít tabunak, és a leggyakoribb szépészeti műtétek közé tartozik. Számos oka van annak, hogy a nők – és esetenként a férfiak is – alávetik magukat a beavatkozásnak, és a plasztikai sebészet kínálta megoldásokat választják. Ezeket az okokat vesszük sorra blogbejegyzésünkben.

Napjainkban a mellplasztika már egyáltalán nem számít tabunak, és a leggyakoribb szépészeti műtétek közé tartozik. Számos oka van annak, hogy a nők – és esetenként a férfiak is – alávetik magukat a beavatkozásnak, és a plasztikai sebészet kínálta megoldásokat választják. Ezeket az okokat vesszük sorra blogbejegyzésünkben.

Első helyen említjük a helyreállító műtétet, mert fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a daganat miatt részlegesen vagy teljesen eltávolított, csonkolt emlő ma már nagyon szépen rekonstruálható. A saját szövet átültetésével történő helyreállítás különösen eredményes, ami nemcsak a fizikai, hanem a lelki gyógyulásban is nagyon sokat segít.

Megereszkedett mell korrekciója. Hogy a mell mitől „lóghat”, arra több magyarázat is létezik. Van, akinek eleve ilyen keblet szánt a sors és a genetika, míg másoknak az életkor előrehaladtával nyúlnak meg az emlőszöveteik. Egyesek egy drasztikusabb fogyókúra, megint mások szoptatás után döntenek úgy, hogy kés alá fekszenek, hogy visszanyerjék keblük feszességét.

Mellnagyobbítás. Azoknak a nőknek, akik elégedetlenek a kebelméretükkel – jelen esetben túl kicsinek tartják –, megoldást adhat a problémára a mellnagyobbítás. A mai világ és kor embere igen nagy jelentőséget tulajdonít a külső megjelenésnek, és az ideáknak való megfelelési vágy önértékelési zavar kialakulásához vezethet. Hölgyek esetében ez a mellméretet is érinti, de szerencsére ma már ez is a könnyen orvosolható gondok közé tartozik.

Mellkisebbítés. Sok nő irigyli a nagy keblekkel megáldott nőket, miközben ők rendszerint kisebb mellekre vágynak – és van, aki tesz is értük. Nők esetében a túl nagy mellek hátfájást és egyéb egészségügyi gondokat okozhatnak, ami pedig a férfiakat illeti, a felesleges szövetek önértékelési problémák gyökere lehet.

Egy megfelelő plasztikai sebészeti beavatkozás számos bajra gyógyírt jelenthet, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!