Blog

A modern élet és a plasztika

- 2019.06.03 -

A modern élet és a plasztika

A 21. század embere szeret azzal kérkedni, hogy egészségesebben él, mint bármely korábbi generáció. Bár ennek a kijelentésnek kétségtelenül van igazságtartalma, modern életmódunk számos veszélyt rejt magában, melynek orvoslása plasztikai sebészt igényel.

A felfokozott tempó, az egyre nagyobb munkahelyi terhek, vagy éppen az ülőmunka kihat testünkre is, hogy a média által sugallt - sokszor irreális - testképről már ne is beszéljünk.

Stressz a lelke mindennek

A főnök, a feladatok, a határidők, a gyerek, a hitel, az elvárások. Felsorolni is lehetetlen, mennyi stresszfaktor szerepel napjainkban egy átlagos férfi vagy nő életében. Az állandó szorongás és a kialvatlanság pedig nemcsak a lelkünkön, de bizony az arcunkon is nyomot hagy. Egyre gyakoribb, hogy 30 évesnél alig idősebb hölgyek és urak küzdenek szarkalábakkal, „fáradt szem” jelenséggel, szem alatti táskákkal. Ezek plasztikai kezelése rutineljárásnak számít: néha elég „egy kis botox”, előrehaladott esetben megoldás a szemhéjplasztika, a bőrfelesleg, esetleg az előboltosuló zsírszövet eltávolításával.

Egy ültő helyben

8 órát ülünk a munkahelyen a monitor előtt, majd még egyet hazafelé az autóban. Otthon pedig leülünk megvacsorázni, majd elüldögélünk a tévé előtt még pár órát. Talán túlzás az a közkeletű vélekedés, hogy az „ülés az új dohányzás”, de kétségtelen, hogy a fenekünkön töltött idő – esetleg nassolással, cukros üdítőkkel, sörrel, vagy akár zsíros ételekkel megspékelve - a pocakunkon (vagy a többi zsírraktárunkon) köszön vissza. A plasztikai sebészet segítsége azonban itt csak másodlagos: első az életmódváltás. Ezután jön szóba a legmakacsabb területekről történő zsírleszívás ill. a bőrfeleslegek eltávolítása: hasplasztika, comb- Ill. karplasztika.

Topmodell leszek

A tévé, az internet és a magazinok tökéletes alakú férfiakkal és nőkkel csábítanak minket fogyasztásra. Mindez marketingszempontból tökéletesen érthető, ugyanakkor komoly testkép-torzuláshoz vezethet, elsősorban a fiatalabb korosztályoknál. Egy mellnagyobbítás vagy éppen ajakfeltöltés hatékony lehet a vágyott külső elérésében, ezzel együtt a lelki egyensúly helyrebillentésében, de egy ilyen döntést mindenképpen érdemes alaposan átgondolni.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!