Blog

A plaszikai beavatkozás lehetne az új sminkelés?

- 2019.08.06 -

A plaszikai beavatkozás lehetne az új sminkelés?

Nem telik el úgy nap, hogy a social médiában, bulvár újságokban, vagy akár már a hírekben ne esne szó arról, hogy egy újabb híresség feküdt kés, esetleg tű alá. Pár éve talán ez megrengette a közönséget, megkérdőjelezték az emberek, hogy ez mennyire szükséges.Azonban manapság már az egyik legmindennapibb dolognak számít.

Úgy gondoljuk, hogy senkinek sem kell bemutatnunk a Kardashian-Jenner családot. A lányok az utóbbi években hatalmas ismeretségre tettek szert Kim Kardasian elsődleges húzóerejével, de néhány éve hugicájára, Kylie Jennerre is rávetült a rivaldafény. Egy ideig nyílt titok volt a Hollywood-i lányok rendszeres plasztikai kezelései, azonban mára már magától értetődő információvá vált. Ugyan a família legfiatalabb tagja, a most 21 éves Kylie évekig tagadta, hogy a plasztikai kezelésektől vált volna csupán néhány hónap leforgása alatt egy átlagos 17 évesből Instagram bombázóvá, idén végre megtört a jég. Nem kavart nagy port a már eddig is nyilvánvaló információ, viszont testvére, Khloé Kardasian reakciója elgondolkoztatja az embert.

,,Miért ne tekinthetnénk a plasztikai beavatkozásokra úgy, mint a sminkelésre?”

Ez volt az az ominózus mondat, amivel felrobbantotta az internetet. Egyesek szerint a sminkelés egy mindennapi átverés, amivel a nők megtévesztik a környezetüket és sokszor saját magukat is. Azonban mi van akkor, ha erre a kis turpisságra természetből fakadóan szüksége van valakinek? Korábbi cikkünkben már beszéltünk arról, hogy egy jól megkomponált plasztikai beavatkozás átlagosan milyen mértékben növeli a páciensek boldogságát. Sokan még mindig negatívan állnak a plasztikai műtétekhez, elzárkóznak a témától, ellenben ha jobban végig gondoljuk a dolgokat, akkor könnyen megláthatjuk az érem másik oldalát is.

Egy amerikai tanulmány beszámol arról, hogy kutatásuk során 2983 olyan kémiai anyagot vizsgáltak meg, melyek a mindennapos kozmetikumokban található. Az eredmény döbbenetes volt; ezek közül közel 1000 anyag súlyosan mérgezőnek bizonyult! A káros hatások közt szerepelnek az olyan mellékhatások, mint a daganat/tumor előidézése, szem/bőr irritációja, biológiai elváltozások eredményezése, vagy a szaporodási problémák okozása. Természetesen ezek mellett már rengeteg olyan bio, valamint vegán sminket találunk, melyekben ezek az anyagok csak elenyésző százalékban, vagy egyáltalán nem találhatók meg, de a piacon jelenleg még mindig sokkal nagyobb a mesterséges kozmetikumok aránya.

Ezzel szemben azok az anyagok, amelyekkel a plasztikai sebészetben dolgozunk 100%-ban irritáció ellen biztosítottak. A folyamatosan fejlődő tudományoknak hála immáron olyan implantátumokkal, valamint botox anyagokkal tevékenykedünk, melyek a természetes külső kölcsönzése mellett ügyelnek a bőr szépségére is. Mégis ki ne szeretne úgy telt ajkakat, hogy ne kelljen minden reggel fél órát a tükör előtt töltenie, míg ajakceruzával és rúzzsal megrajzolja a dúsabb hatást?  Akik már gyakorlottak a botox-kezelések terén, azok tudják, hogy ez mennyire gyors és fájdalommentes eljárás. Nagyon ritkán fordul elő az, hogy fájdalomcsillapítót kéne alkalmazni a páciensen egy-egy kezelés alkalmával. Nincs ez másként az ajkak feltöltésénél sem. Ezt legjobban bizonyítja, hogy egyre elterjedtebb az Instagram-on élő videókat közzétenni arról, ahogyan a hölgyek, vagy egyes esetekben férfiak éppen mosolyogva esnek át a kezelésen.

Napjainkban számtalan mellimplantátum közül választhatnak a páciensek attól függően, milyen hatást szeretnének elérni. A természetes hatásútól egészen a szabályosan kerek keblekig, több, előre meghatározott vagy akár tetszés szerint állítható méretből lehet választani. Ami azonban mindegyikben közös, hogy semmi olyan anyagot nem tartalmaznak, amelyek bármilyen kártékony hatással lennének a szervezetre. A legújabb innováció szerint tervezték őket, lehetővé téve, hogy a szervezet a lehető leghamarabb fogadja be a számára ismeretlen anyagot mindenféle komplikáció nélkül. Azonban ha valaki mégse szeretne se a sminkekkel, se implantátumokkal a szervezetébe juttatni külsős anyagokat, akkor azoknak olyan különféle szépészeti műtéteket tudunk ajánlani, mint például a szemhéjplasztika. Mindenkit biztosítani tudunk arról, hogy néhány jól irányzott vágás olyan csodákat tud tenni, amire egyik sminktermék sem képes. Amellett, hogy ez egy gyors, könnyen gyógyuló megoldás, sokkal maradandóbb is, mint a mindennapos sminkelési eljárás.

Az imént felsoroltakra alapozva, egyáltalán nem meglepő, hogy miért is robbant az internet Khloé kijelentésére, hiszen az instagram királynők már nagyon is jól tudják, miről beszélnek. Az emberek természete olyan, hogy érthető módon keresi a kényelmi megoldásokat. Valljuk be, hogy egy tapasztalt sebész által végzett rutinos plasztikai beavatkozástól pedig kevés kényelemesebb megoldás létezik jelenleg a világunkban, a lehetőségek tárházában pedig mindenki megtalálja azt, ami a legpontosabban kielégítheti kívánságait.
Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!