Blog

A plasztikai beavatkozás segíthet a menopauza alatt is

- 2024.04.13 -

Cimkék: mellplasztika mellplasztika konzultáció plasztikai műtét

A plasztikai beavatkozás segíthet a menopauza alatt is

A menopauza során rengeteg fizikai és lelki változáson esnek át a nők, ám jó tudni, hogy a plasztikai sebészet ilyenkor is tud segíteni.

A változókor, ahogy az a nevéből is következik, rengeteg kihívás elé állítja a nőket, több mint negyven tünetet tulajdonítanak a menopauzának. Az idősödő hölgyek az évek múlásával fizikai változásokon esnek át, amelyeknek természetesen lelki vetületük is van. Ám nem kell mindenbe beletörődni! 

A menstruációs ciklus változása, teljes elmaradása, a fizikum megváltozása, a hőhullámok rendszeres megjelenése, a hormonális változások hatása a hangulatra nagyon kemény feladat elé állítja a nőket, és akkor még nem beszéltünk a hangulati ingadozásokról, a szorongásról vagy depresszióról. Azonban van lehetőség arra, hogy a fizikai és lelki jellemzők megváltoztatásával ne csak szembe nézzenek a nők, de testük alakításával közérzetükre is jó hatással legyenek. 

A testedzés, a folyamatos mozgás mellett a plasztikai sebészet is a menopauzán áteső nők segítségére siet, általa egy sor fizikai jellemző változtatható meg úgy, hogy ezzel egy időben a mentális egészség is helyreállítható. A megereszkedett mellek, a makacs zsírpárna, a ráncok terjedése ellen fel lehet venni a küzdelmet, ezen területeken ráadásul a látványos változásnak köszönhetően a lelki egyensúly is megtartható. 

Korábban tévesen úgy tartották, hogy a menopauza idején az ösztrogén csökkenése miatt a nők mellkasa zsugorodni kezd, ám a legújabb kutatások cáfolják ezt. Ehelyett azonban sok nő hajlamos egy kicsit meghízni a mellkas felső részén, a hónalj előtt és a felkarokon - a törzs megvastagodása még azoknál a nőknél is megfigyelhető, akik diétát és edzésprogramot is követnek. 

Természetesen kimondottan a változó korban lévő nők részére nincsenek külön plasztikai beavatkozások, ám rengeteg olyan szépészeti művelet létezik, amelyek nagyban segítenek átlendülni a menopauza nehézségein. 

A mellek megváltozásába épp ezért nem kell belenyugodni, egy sor olyan eljárás létezik, amely visszaadhatja a női önbecsülést. A mellek óhatatlan megereszkedése ellen a mellplasztika több eljárással is segíteni tud, a mellnagyobbítás mellett a mellfelvarrás is megoldás lehet a problémára. 

A felkaron megjelenő zsírpárna, és annak a megereszkedése is komoly probléma, a gúnynevén csak "konyhás néni felkarnak" csúfolt jelenség azonban nem végleges. A hason lévő párnák mellett ez is eltüntethető, zsírleszívással, bőrplasztikával orvosolható a kialakult helyzet.

Meg kell érteni, hogy a menopauza nem csupán a hormonális változásokról szól. Ezek a változások kihatnak a bőr állapotára is, például csökkenhet a bőr rugalmassága és hidratáltsága. Természetesen az idősödéssel járó változások az arcon is nyomot hagynak, sőt, a test több táján is megjelennek a ráncok, megereszkedik a bőr. Emiatt sok nő érzi úgy, hogy arcuk és testük megjelenése is megváltozik. Ebben az esetben a plasztikai sebészet segíthet visszaállítani a fiatalosabb megjelenést, visszanyerni a korábbi önbizalmat. A különböző feltöltési eljárások hosszú távon megoldást nyújthatnak az idős kori bőrelváltozások kapcsán, ahogy a felvarrás is. 

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!