Blog

A plasztikai sebészet a megoldás a mell aszimmetriájára

- 2023.06.08 -

Cimkék: aszimmetriák korrekciója mellplasztika mellplasztika konzultáció

A plasztikai sebészet a megoldás a mell aszimmetriájára

Sok nőnek van valamilyen mértékű aszimmetriája a melleiben, ha azonban jelentős vagy váratlan változás alakul ki a mellek méretében vagy alakjában, érdemes plasztikai konzultáción érdeklődni a lehetőségekről.

Az aszimmetrikus mellek kialakulásának oka számos tényezőre vezethető vissza, az emberi test természetéből adódóan kisebb eltérések előfordulhatnak a test különböző részein, így a melleknél is. A nagyobb változások esetén azonban már látványos lehet a különbség is, ez pedig önértékelési problémákat okozhat. A plasztikai sebészet azonban már megoldást kínál a mellek szimmetriájának javítására, többféle beavatkozással, illetve ezek kombinációjával képes javítani az összképen.

Az aszimmetrikus mellek általában teljesen normálisak és természetesek. Sok nőnek van valamilyen mértékű aszimmetriája a melleiben. Ha azonban jelentős vagy váratlan változás alakul ki a mellek méretében vagy alakjában, érdemes plasztikai konzultáción érdeklődni a lehetőségekről, hogy kizárjuk az esetleges fizikai vagy lelki problémákat.


Az emlő-aszimmetria háttere

 

Az aszimmetria hátterében genetikai és hormonális tényezők is állhatnak. Az egyik mell mérete és alakja függ az egyéni genetikai hajlamtól, ami a szülőktől öröklődhet. Emellett a hormonok, például az ösztrogén és a progeszteron is szerepet játszhatnak a mellek fejlődésében, és ezeknek az hormonoknak a különbsége különböző méretű és alakú melleket eredményezhet.

Az aszimmetriát továbbá befolyásolhatják más tényezők is, például a testtartás, korábbi sérülések vagy műtétek, valamint akár a szoptatás is. Az egyik mell intenzívebb használata szoptatás vagy más okok miatt, lehet, hogy befolyásolja a méretét és formáját, és ez aszimmetriát eredményezhet. Ilyen esetekben plasztikai beavatkozásokkal lehet befolyásolni a kialakult aszimmetriát, a mellfelvarrás, mellnagyobbítás, vagy akár mellkisebbítés, illetve mellkorrekció segítségével jelentősen változtatható a kialakult állapot.

 

A szoptatás után is kialakulhat

 

A szoptatás közvetlenül nem okoz aszimmetriát a mellekben, azonban bizonyos esetekben hosszabb távon hatással lehet a mellszimmetria eltérésére. A szoptatás során a mellek nagyobb mértékben igénybe vannak véve, hiszen az anyatej előállításáért felelős tejmirigyek aktívan működnek. Az anyatej termelése és a szoptatás során mellnagyobbodás és súlygyarapodás is előfordulhat, ami eltéréseket eredményezhet a mellek méretében és formájában.

Előfordulhat, hogy az egyik mell nagyobb vagy kisebb marad a szoptatás után, ami aszimmetriát okozhat. Ez általában a szoptatott mell oldalán tapasztalható, mivel a gyakoribb szoptatás vagy a gyermek preferenciája az egyik mellre hatással lehet. Emellett a szoptatás során a mellbimbó mérete és alakja is változhat, ami befolyásolhatja a mellszimmetriát.

A szoptatás utáni aszimmetria általában átmeneti és idővel csökkenni szokott. A szoptatás befejezése után a mellek általában visszanyerik eredeti méretüket és alakjukat. Ha azonban tartós vagy jelentős mértékű aszimmetria alakul ki, és ez kényelmetlenséget, lelki problémákat okoz, akkor érdemes konzultálni plasztikai sebésszel, aki segíthet kiválasztani a céljainknak megfelelő beavatkozást.

 

Mellfelvarrás, mellnagyobbítás vagy mellkisebbítés, mellrekonstrukció

 

A mellfelvarrás során a megereszkedett mellek korrigálására és újraformálására van lehetőség. Ez a beavatkozás a mellek fiatalosabb megjelenését célozza, és javíthatja a mellszimmetriát is. Az egyik mell megnagyobbítása, esetleg kisebbítésével is kialakítható szimmetrikusabb hatás, amely aztán nagyobb elégedettséget vált ki tulajdonosából. A mellrekonstrukció olyan eljárás, amelyet a mellműtét vagy a mellrák kezelése miatt eltávolított vagy sérült mellek helyreállítására alkalmaznak. Ez lehet implantátumokkal vagy saját szövetekkel történő rekonstrukció.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!