Blog

Az ártatlanság kora

- 2023.02.22 -

Cimkék: aszimmetriák korrekciója mellkisebbítés mellnagyobbítás mellplasztika mellplasztika konzultáció

Az ártatlanság kora

Azt még nem tudta egyikőnk sem, hogy pontosan mit akarunk kezdeni a csajokkal, maximum annyi fogalmazódott meg, hogy jó lenne látni a cicijüket.

Milyen a tökéletes női mell? Létezik egy egyetemlegesen elfogadott etalon, ami alapján meghatározhatjuk, hogy melyik mell a legkívánatosabb, legesztétikusabb, és melyik típus és méret az, ami kevésbé vonzó?

Elég pár Freud-izáló cikket elolvasni a témában és az ember bátran gondolhatja, hogy az anyai mell és a szoptatás intimitása jelentősen meghatározza a női mellről alkotott elképzeléseinket. Valójában logikusan hangzik, hogy a mell gondolata ösztönös kapzsi vonzalmat jelent a férfiaknak(nőknek is). Az anya keblére öleli gyermekét, hogy megnyugtassa, ami kicsit becsapós, mert a megnyugvást nem csak a cici, azaz a végtelen táplálékforrás közelsége okozza. Amikor a baba füle az anya mellkasához ér hallja az anya szívhangját. Csakúgy, mint korábban az anyaméhben, amikor belülről hallgatta ugyanazt a szívhangot.

Kijelenthetjük, hogy a mell mérete, már csak a fentiek miatt sem számít? Hiszen olyan ölelésre van szükségünk a megnyugváshoz, a biztonságérzethez, aminek során hallhatjuk egy másik ember szívhangját.

Talán ezért fontos, hogy egy férfi magasabb legyen? Hogy a nő füle ölelés során a férfi mellkasához tudjon tapadni. Persze itt szóba hozható a gyermeki perspektíva is, amiben a biztonságot nyújtó apa magas. Az anya pedig végtelennek tűnő táplálékot nyújt a hatalmas varázslatos cicijéből. Ez a perspektíva megváltozik a gyerek növekedése során, de a belső preferenciák az ösztönös és vélt igényeink nem feltétlenül.  

Az Amorf Ördögök „Nincsen a világon” című dala szerint: „ha pici, ha nagy, nincsen a világon szebb, mint a cici!”

Számos cikk foglalkozott már azzal, hogy a nemi érés külső jegyei milyen terheket rónak a nőiesedő lányokra. Többnyire a konklúzió az, hogy sok frusztrációt okozhat, bárhogy is alakul a kislányok nővé válása. Akinek a mellei elsőként kezdenek el nőni az osztályban, hirtelen a figyelem középpontjában találhatja magát, és ez bizony nem mindig kellemes. Egy kiskamasz leginkább szeretne beolvadni a tömegbe. Ugyancsak komoly megrázkódtatás lehet, ha már mindenkinek másnak domborodik valamennyire a pólója, sok kislány ilyenkor kérdőjelezi meg először saját nőiességét, ezek a traumák pedig hosszú éveken át hátrányosan befolyásolhatják a kialakuló énképet.

Igen ám, de hogy élik meg ezt a kiskamasz fiúk? Talán ötödik osztályos lehettem, amikor az egyik barátom nagyon furcsán kezdett viselkedni. Nem érdekelte a ping-pong, hidegen hagyták az akkor megjelenő nyugati rajzfilmek a Sky és Super chanel kínálatából. Semmi másra nem tudott gondolni, csak arra, hogy szeretne valahogy közelebb kerülni az egyik osztálytársnőnkhöz. Nem értettem, hogy mi fogta meg ennyire benne, így megkérdeztem. A lány kedves volt, de addig nem soroltuk a srácokkal soha a szép csajok közé. Emlékszem a válaszára. Te nem látod? Óriási lett a cicije! Nekem nem tűnt fel, és a többi fiúnak sem. Minket lenyűgözött Plastic Man, a WWF pankrátorai, és persze a foci. Aztán teltek-múltak a hónapok, és egyre többen kezdtük észrevenni, hogy a lányok változnak. Tesi után igyekeztünk a lehető leggyorsabban öltözni a tesiöltözőben, hogy visszaérjünk az osztályteremhez, ahol a lányok öltöztek, hogy a legbátrabbak „véletlenül” rájuk nyissák az ajtót. Az addigi értékrend teljesen felborult, a szép arcú lányok helyett a nagyobb cicivel rendelkezők lettek a népszerűek, menők. Azt még nem tudta egyikőnk sem, hogy pontosan mit akarunk kezdeni a csajokkal, maximum annyi fogalmazódott meg, hogy jó lenne látni a cicijüket.

Ez a vágy, innentől kezdve, többé-kevésbé elkíséri a férfiakat a hátralévő életük során. Persze optimális esetben a későbbiekben már tudunk mit kezdeni egy barátnővel, azon túl, hogy szeretnénk megismerni a testét. Kölcsönösen felfedezzük egymás vágyait, igényeit, és igyekszünk azokat legjobb tudásunk szerint kielégíteni. A mellméret, és forma megítélése már inkább ízlés kérdése.

A kiskamasz fiúk vonzódása, érdeklődése meglehetősen ösztönös, de a kamaszodó lányok önértékelése sajnos erősen sérülhet ennek hatására. Nagyon fontos, hogy a család, elsősorban a szülők észre vegyék ezeket a jeleket, és segítsenek a helyes énkép kialakulásában, helyreállítsák a megtépázott önbizalmat, segítsék a formálódó nőiesség megélését a kamasz lányoknak. Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy ez valóban támogatás legyen, és ne tolakodás, hiszen az meglehetősen kontraproduktív lehet.

A felnőtt nők manapság a mellplasztikai eljárásoknak köszönhetően már megválaszthatják, hogy mekkora, és milyen formájú mellel érzik magukat a legjobban a bőrükben. A mellnagyobbítás éppen úgy lehetséges, mint a mellkisebbítése. Mindenki maga mögött hagyhatja korábbi szorongásait, a mellnagyobbítás és kisebbítés mellett lehetőség van az aszimmetria korrekciójára is.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!