Blog

Az orvosi konzultáció a plasztikai műtétek sikerének a lelke

- 2023.02.15 -

Cimkék: mellplasztika konzultáció plasztikai műtét plasztikai műtét árak

Az orvosi konzultáció a plasztikai műtétek sikerének a lelke

Sokan gondolják, hogy annyi éppen elég, ha elhatározásra jutnak külsőjük beavatkozással való tökéletesítéséről, a többi már megy magától. Pedig rengeteg félreértéstől, kellemetlenségtől, csalódástól lehet megszabadulni pusztán azzal, ha minden lépést komolyan veszünk.

Az elhatározás nagyon fontos, ám utána a következő lépés a tájékozódás. Nem elég, ha eldöntjük, hogy hajlandóak vagyunk vállalni a beavatkozást, különösen, ha nem is vagyunk tisztában a lehetőségekkel. Mindenképpen kezdjük azzal, hogy a világháló adta lehetőségeket kihasználva utánanézünk pár dolognak. Azonban ne higgyük, hogy pár kattintás már közelebb visz a megoldáshoz, ugyanis, ha már vannak elképzeléseink a plasztikai műtétről, akkor is konzultálni kell szakemberrel.

Mindegy, hogy fülplasztikáról, zsírleszívásról, ajakfeltöltésről vagy mellnagyobbításról legyen is szó, műfajtól függetlenül minden plasztikai sebész ajánlja az előzetes és alapos megbeszélést, és akár az orvosválasztásban is segíthet, hogy a doktor, akire a választásunk esett, mennyire veszi komolyan az előzetes beszélgetés szerepét. Mindenkinek ajánljuk, hogy akár több szakember véleményét is kérje ki, és végül amellett döntsön, aki nem csak referenciájával, hanem a gondos informálással is a lehető legjobb választáshoz segíti a pácienst. A plasztikai műtétek, mint az egészségügyi preferenciáink általában, bizalmi kérdés, éppen ezért addig kérdezzünk, amíg mindenre megnyugtató választ kapunk.

Alapvető elvárás, hogy orvosunk akár már az első konzultáción érdeklődjön a páciens kórtörténetével kapcsolatban, vizsgálja meg a kezelésre szoruló testrészt, adjon javaslatot az eljárásra, míg ha a páciensnek határozott elképzelései vannak, hívja fel minden részletre a figyelmet. Nem ritka, hogy felelős plasztikai sebészek nem vállalnak olyan műtéteket, amelyek sikerében, vagyis a páciens utólagos elégedettségében előzetesen nem hisznek.

Ha pedig sikerült dönteni, a doktorok felelőssége, hogy minden eshetőségre felhívják a figyelmet, nem titkolva a műtéti eljárás során fellépő kellemetlenségeket. A konzultáció alatt szóba kell, hogy kerüljenek az alternatív lehetőségek, a beavatkozás menete, a fájdalomcsillapítási lehetőségek, a műtét utáni gyógyulási időszak minden részlete. Fontos, hogy a megbeszélések után a beteg tisztában legyen az utólagos feladataival, a teljes felépülési időszakban rá eső felelősséggel, amely növelheti az elégedettséget. A konzultáció haszna lehet, hogy tájékozódunk az árakról is, márpedig ennek is nagy a jelentősége.

Ma már tanulmányok bizonyítják, hogy a sebészeti eljárások utáni hegeket a saját testünkön sokkal drámaibb módon ítéljük meg, mint másokén, éppen ezért a sebkezeléssel kapcsolatos orvosi előírások kulcsfontosságúak a plasztikai műtétek sikerében. Ne legyünk restek mindent megkérdezni előzetesen azért, hogy a hegek a lehető legszebben gyógyuljanak be. Ezen a téren akár szakorvos segítségét is kérhetjük.

Az előzetes plasztikai sebészeti konzultáció nem jelent kötelezettséget semmilyen beavatkozásra, de a találkozó végén a páciensnek biztosnak kell lennie a sebész képességeiben, és rendelkeznie kell minden olyan információval, amelyre szüksége van a megalapozott döntés meghozatalához.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!