Blog

Beszéljünk a férfi mellkisebbítésről!

- 2023.06.28 -

Cimkék: férfi mellplasztika mellkisebbítés mellplasztika konzultáció

Beszéljünk a férfi mellkisebbítésről!

A plasztikai sebészet területén egyre kevesebb a tabutéma, és egyre nyíltabb a közbeszéd a különböző, akár lelki traumákat okozó fizikai elváltozásokról, és már a férfiak körében is egyre elfogadottabb a téma. A férfi mell korrekciója azonban még mindig nagyon kényes kérdés.

A férfiak nem szívesen vallják be, ha elégedetlenek a külsejükkel, annak ellenére, hogy gyakran hasonló önértékelési problémákkal küzdenek, mint a nők. A férfiak körében a kopaszodás, vagy akár az őszülés, a ráncok kialakulása, a bőr megereszkedése ugyanúgy kellemetlen érzést kelthet, akárcsak a hölgyeknél a mellükkel kapcsolatos esztétikai problémák. Mára a plasztikai sebészet kapcsán kialakult közbeszédben azonban korántsem ritka, hogy férfiak is felvállalják, ha itt-ott egy kis zsírleszívásra szorultak, netán hajbeültetéssel takarják el kopasz fejbúbjukat. Ugyanakkor van még olyan téma, amely kényesebb a többinél ezen a területen is.

A nők kapcsán már egyáltalán nem kínos téma a mellkorrekció, egyre többen vállalják fel, hogy kebleik valamilyen beavatkozás útján tökéletesedett ki. Viszont ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is kialakulhatnak olyan elváltozások, amelyek a mellkas arányait befolyásolják. Néha átmeneti az elváltozás, ám van, hogy súlyos betegség húzódik meg a háttérben. Bizonyos esetekben azonban a plasztikai sebészet a férfiak számára is megoldást nyújthat.

A férfi mellkisebbítés vagy gynecomastia műtét a férfiaknál kialakuló megnagyobbodott mellmirigyek vagy zsírdús mell területének csökkentésére szolgál. A gynecomastia egy olyan állapot, amelyben a férfiak mellmirigyei túlzottan megduzzadnak, ami nőiesebb megjelenést eredményezhet. A gynecomastia leggyakrabban hormonális változások vagy hormonális egyensúlyhiány következtében alakul ki, egyes esetekben azonban nem azonosítható konkrét ok. Ez az állapot lehet ideiglenes vagy állandó, ráadásul különböző életkorokban előfordulhat, vagyis a fiatalabb korosztályokat is érintheti.

A túlzott mellméret és a nőies megjelenés pszichológiai vagy érzelmi terhet okoz a páciensnek. Ez befolyásolhatja az önbizalmat és a testképet, és negatív hatással lehet a társas kapcsolatokra és az életminőségre. A gynecomastia miatt fájdalom vagy kényelmetlenség jelentkezhet a mellkason. A megnagyobbodott mellmirigyek nyomást és feszülést okozhatnak, ami kellemetlenséget és fájdalmat eredményezhet. Amennyiben az alapvető ok nem szüntethető meg más konzervatív módszerekkel, a mellkisebbítés műtéte lehet a megfelelő megoldás.

A férfi mellkisebbítő műtét éppen azon a módon történik, mint a hölgyeknél, vagyis az operáció során a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges mellmirigyeket és zsírszövetet. A műtétet általában általános érzéstelenítésben végzik, és a metszéseket általában a mellbimbó körül vagy a mell alatt helyezik el, hogy a hegek minél kevésbé legyenek feltűnőek. A műtét után általában egy rövid gyógyulási időszak szükséges. A betegnek viselnie kell egy kompressziós pólót vagy kötést a mellkasán, hogy segítse a gyógyulást és minimalizálja a duzzanatot. A teljes gyógyulás több hétig vagy hónapig is eltarthat, és a hegek fokozatosan halványulnak el az idő múlásával.

De a férfi mellkisebbítő műtét csak azoknál a férfiaknál ajánlott, akiknél tartós és kellemetlenül nagy mellmirigyek vagy zsírdús mell alakult ki. Minden esetben fontos a konzultáció egy tapasztalt plasztikai sebésszel, aki felméri az egyéni helyzetet és elmagyarázza a műtét lehetőségeit és kockázatait.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!