Blog

Érdekes statisztikák a plasztikai sebészet világából

- 2023.06.21 -

Cimkék: mellnagyobbítás plasztikai műtét plasztikai sebészet

Érdekes statisztikák a plasztikai sebészet világából

A plasztikai sebészet világában számos érdekes statisztikai adat bizonyítja a trendeket, amelyek szerint Amerikában a mellnagyobbítás az egyik legnépszerűbb operáció, és egyre több férfi vállal valamilyen esztétikai beavatkozást.

Természetesen az adatokból világosan kiderül, hogy továbbra is a nők keresik a leginkább a plasztikai sebészet által kínált szolgáltatásokat, amelyek közül továbbra is a mellnagyobbítás az egyik legnépszerűbb. Azonban a téma iránti fogékonyság globális növekedésére példa, hogy egyre több országban nő a plasztikai műtétek száma, és hogy egyre több férfi vállal valamilyen beavatkozást külseje megváltoztatása érdekében.

A mellnagyobbítás nagyon megy

Az Egyesült Államokban a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti eljárások közé tartoznak a mellnagyobbítások. Az American Society of Plastic Surgeons (ASPS) adatai szerint évente több mint 300 000 mellnagyobbítást végeznek az USA-ban.

Az USA-ban nő a nem sebészeti beavatkozások száma

Az ASPS jelentése szerint az elmúlt években növekedést tapasztaltak a nem sebészeti beavatkozások terén is. Például az injekciós ráncfeltöltések száma jelentősen emelkedett, 2018-ban pedig már több mint 7,4 millió ilyen beavatkozást végeztek az USA-ban.

Egyre népszerűbb a plasztikai sebészet Angliában is

Az Egyesült Királyságban a plasztikai sebészeti beavatkozások száma jelentősen megnőtt az elmúlt évtizedben. Az adatok szerint 2019-ben több mint 27 000 műtétet végeztek, ami közel 10%-os növekedést jelentett az előző évhez képest.

A britek az arcukon változtatnak

A statisztikák szerint a leggyakoribb plasztikai sebészeti eljárások között szerepelnek az arcplasztikák, az orrplasztikák és a szemhéjplasztikák. Az arcplasztikák azért népszerűek, mert segítségükkel kisimíthatók a ráncok és a bőrhibák, míg az orrplasztikák és szemhéjplasztikák segítségével javítható az arcvonások megjelenése és a szemek környéki területek.

A férfiak között sem tabu már

A plasztikai sebészet nem csak a nők körében népszerű, hanem a férfiak körében is egyre népszerűbbé válik. Az ASPS szerint az elmúlt években folyamatosan növekszik a férfiak által igénybe vett plasztikai sebészeti beavatkozások száma. A leggyakrabban keresett eljárások között szerepelnek a mellcsökkentés, a zsírleszívás és az arcfiatalító beavatkozások.

13 éves képzés az átlag

Az ASPS adatai szerint a plasztikai sebészetben dolgozó orvosok átlagosan 13 évet töltöttek a képzésben, mielőtt szakmai gyakorlatukat önállóan elkezdték. Ez magában foglalja az egyetemi tanulmányokat, az orvosi iskolát és a plasztikai sebészeti szakorvosi képzést.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!