Blog

Fenn hordja az orrát? A szemhéjplasztika segíthet!

- 2023.08.10 -

Cimkék: plasztikai műtét szemhéjfelvarrás szemhéjplasztika

Fenn hordja az orrát? A szemhéjplasztika segíthet!

A szemhéj elváltozásának több szemmel látható jele is lehet, amelyek félreértésre adhatnak okot: a csodálkozó arcvonás vagy a fenn hordott orr nem csak az állandó meglepődésre vagy nagyképűségre utalhat.

A felső szemhéjak idővel való megereszkedése kellemetlen esztétikai hatással járhat, ám a külsőségek mellett akár egészségügyi következményei is lehetnek. A felső vagy alsó szemhéjakban lévő zsírlerakódások idővel puffadtságot és fáradt megjelenést eredményezhetnek. A ráncok, redők kialakulása a szemek körül természetes öregedési folyamat, de a szemhéjplasztika segíthet a túlzottan kifejezett ráncok csökkentésében és a simább megjelenés elérésében. A felső szemhéj megnyúlásával a bőr akár rátelepedhet a szempillákra is, és akár a látótér szűkülését is okozhatja. Ekkor jobbító szándékkal a mimika segítségét veszik igénybe az érintettek, és jön az állandó rácsodálkozó arckifejezés, vagy a nagyképűségtől mentes fenn hordott orr. Vagyis korántsem biztos, hogy a hasonló trükkök valójában azt jelzik, hogy a szemhéj megereszkedése miatt küzdelem kilátni a szűkülő résen…

Ilyenkor a szemöldökük állandó felvonásával mélyebb ráncokat okozó, folyamatosan rácsodálkozó arckifejezést öltenek, ám ennek semmi köze a meglepettséghez. Ahogy az orr felvonásával a beszűkült látótér maradékán kilátni igyekvő vágynak sincs köze a nagyképűséghez. Ezeknél a praktikáknál a plasztikai sebészet biztosabb megoldást jelent. Az alsó szemhéj elvékonyodásával ugyanakkor karikák alakulhatnak ki, amelyek beesett vonást tulajdonítanak az arcnak.

Fájdalommentes plasztikai műtét, hosszútávú megoldás

A szemhéjplasztika egyénenként változhat, és az eljárás részletei az egyéni helyzet és elvárások alapján dőlhetnek el. Éppen ezért elsőként konzultálni kell akár több orvossal is a műtét előtt, és kövesd az ő utasításait a sikeres és gyors felépülés érdekében.

A helyi érzéstelenítéssel folytatott beavatkozás korlátozódhat az alsó vagy a felső szemhéjra is, de nem ritka a teljes szemhéjkorrekció sem. Az operáció maga nem jár fájdalommal, a műtét után a sebet kis ragasztócsík takarja, amely a látást nem befolyásolja. Az első hetekben a napszemüveg használata ajánlott, ugyanis a beavatkozás utáni 2-3 hétben kialakulhatnak kisebb bevérzések. A varratot már öt nap után el lehet távolítani, a sebek gyorsan és szépen gyógyulnak a szemhéjakon, a heg pedig már néhány hét után alig felfedezhető.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!