Blog

Fiatalok és a plasztika

- 2019.05.06 -

Fiatalok és a plasztika

A tinédzserek és fiatal felnőttek gyakran küzdenek - akár komoly - testképzavarral is. Ennek számos oka lehet az iskolai és otthoni környezettől kezdve egészen a média által sugárzott káros és hamis ideálokig.

A közösségi média is rátehet egy lapáttal, hiszen a szelfik korában sok fiatal érzi úgy, hogy kötelező tökéletesnek lennie minden pillanatban, a feje búbjától a lába hegyéig. Blogbejegyzésünkben választ adunk arra, hogy mely beavatkozások végezhetők el már fiatal korban is, és melyek azok, melyekkel érdemes várni.

Fejlődésben lévő test

Testünk 20-25 éves korunkra nyeri el végleges formáját. Vannak azonban kivételek, mint például a fül. Az elálló fülek nem pusztán esztétikai problémát jelentenek, de könnyen gúnyolódás célpontjává is tehetnek egy gyermeket vagy kamaszt. A korrekció egy egyszerű beavatkozással elvégezhető akár már tinédzser vagy fiatalabb korban is.

Az orrplasztika - ami szintén számos fiatalt érdekelhet - ugyanakkor nem javasolt 18-19 éves kor alatt, hiszen a csontok még nem nyertek el végleges formájukat. A nem invazív, azaz műtéti beavatkozást nem igénylő eljárások közül ki lehet emelni a bőrmegújító és hámlasztó technikákat, melyek szintén keresettek a fiatalabb korosztály részéről. Ezek a megoldások igen hatékonyak az akné okozta sebek eltűntetésében, így akár 18 év alatt is elvégezhetők.


Divat vs. egészség

Akármilyen csábító is lehet egy fiatal lánynak a mellnagyobbítás, ezt az eljárást semmiképp sem javasolják a plasztikai sebészek bizonyos kor alatt. Ezzel szemben a mellkisebbítésnek lehet létjogosultsága kamaszlányok esetében is, amennyiben a túl nagy keblek hátfájást vagy gerincdeformitást okoznak. A mellaszimmetriák korrekcióját 16-17 éves kortól ajánlják a szakemberek, amennyiben kirívó esetről van szó. Fontos kiemelni, hogy a hazai jogszabályok értelmében a 18 év alatti fiatalok esetében szülői engedélyre is szükség van a beavatkozásokhoz.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!