Blog

Hasplasztika előtt és után: minden, ami a beavatkozás sikerét szolgálja

- 2022.10.26 -

Cimkék: hasplasztika megfizethető árak plasztikai műtét árak

Hasplasztika előtt és után: minden, ami a beavatkozás sikerét szolgálja

Nagy öröm, amikor a kemény munka eredményeként a korábban megálmodott számot mutatja a mérleg, ám ezzel még korántsem biztos, hogy elértük a célunkat esztétikailag is. A pocak eltűnésének eredményeként még meg kell küzdeni a megereszkedett bőrrel, amely a legnagyobb problémát hastájékon jelenti.

Akár a szülésnek, akár a nagy és gyors fogyásnak maradhat kézzel fogható eredménye a testünkön, amelyre előzetesen talán nem is gondoltunk. Nincs ezen mit szégyellni, és tény, az utolsó lépéshez nem elég a mozgás vagy a megfelelő étkezés, és gyakran éppen ezt az utolsó lépéshez kell a legnagyobb segítség. A hasplasztikai beavatkozások a kitartó munka utáni utolsó simítások, amelyekkel elérhető a kívánt végeredmény: a lapos és feszes hasfal. Azonban a tökéletes végkifejletért tenni is érdemes, hogy a végén azt lássuk a tükörben, amit megálmodtunk!

Akár gyermekáldást, akár jelentős súlyveszteséget követően ereszkedik meg a bőr, érdemes a plasztikai beavatkozás előtt egy kimerítő konzultációban részt venni. Egy teljes hasüregi vizsgálat ennek alapja, hogy ne menet közben derüljön ki, hogy másfajta beavatkozás miatt további vágásokra van szükség. Szülés alatt az egyenes hasizmok könnyen „szétcsúsznak”, a diagnózist követően helyreállításuk a hasplasztika műtét során többnyire szintén megoldható, ennek feltárása is előzetes feladat.

Minden eset egyedi, így a hasi bőr megereszkedésének körülményei is fontosak, ezt is figyelembe kell venni az esztétikai beavatkozás előtt. A megmaradt zsírpárna milyensége, a köldök állapota, és természetesen a bőr tulajdonsága is meghatározó, ahogy a páciens általános fizikai állapota, neme és életkora is.

És nem mehetünk el szó nélkül a hegek mellett sem! A hasplasztikai műtétek sikerének egyik záloga a hegek begyógyulása, amely az operációt végző sebészen kívül más tényezőktől is függhet. Ilyen például az alkati adottság, amelyet azonban kicsit megsegíthetünk.

Ilyen segítség lehet pl mozgás vagy a megfelelő étkezés, és gyakran éppen ehhez az utolsó lépéshez kell a legnagyobb segítség. A hasplasztikai beavatkozások a kitartó munka utáni utolsó simítások, amelyekkel elérhető a kívánt állapot: a lapos és feszes hasfal. Azonban a tökéletes végkifejletért tenni is kell, hogy a végeredménnyel maximálisan elégedettek legyünk!

Fontos, hogy az operáció után akár két hétig is kíméljük a műtött területet, vagyis lehetőleg pihenéssel gyógyuljunk, a sportot pedig akár hat hétig is hanyagoljuk. Ha valamikor, hát ekkor érdemes letenni a cigit is: a dohányzás lassítja a vérkeringést, és általa méreganyagok jutnak a sebbe, ez is befolyásolhatja a gyógyulást.

Ám az sem mindegy, hogyan alszunk! Bár ez is alkatfüggő, általánosságban elmondható, hogy főleg az első napokban a hajlított derékkal való alvással kevesebb az esélye a seb feszülésének, és természetesen az sem mindegy, hogy a gyógyulás során mit viselünk. Kerüljünk a műtéti hegnél nyomást gyakorló nadrágokat, helyettük kompressziós, hasfogókat viseljünk, amelyben akár tusolhatunk is.

Még ha a legfontosabb lépéseket meg is tettük, lefogytunk, és elhatároztuk, hogy hasplasztikával tüntetjük el a megereszkedett bőrt, még nem dőlhetünk hátra. A plasztikai műtét előtt és után is tehetünk azért, hogy az erőfeszítések végeztével azt lássuk viszont a tükörben, amire előzetesen is vágytunk!

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!