Blog

Interjú: egy kedves páciensünk elmeséli mellplasztikai műtétje utáni tapasztalatait

- 2020.09.25 -

Cimkék: mellfelvarrás mellnagyobbítás mellplasztika mellplasztika konzultáció plasztikai sebész szakorvos plasztikai sebészet

Interjú: egy kedves páciensünk elmeséli mellplasztikai műtétje utáni tapasztalatait

Annát három évvel ezelőtt ismertük meg, amikor először látogatott el plasztikai sebészetünkre. Mellnagyobbítás és -felvarrás műtétje volt, most az éves (ingyenes) kontrollra jött vissza hozzánk. Arra kértük, mesélje el, miért döntött a műtét mellett, mik voltak a tapasztalatai, és hogyan élte meg az átváltozást.

 

Sokat hezitáltál mielőtt megfogalmazódott benned a döntés?

Nálam ez egy hirtelen született elhatározás volt. A melleim mindig is zavartak, mert nagyok voltak. Egy gyors fogyást követően újra visszaszedtem a leadott kilókat, majd újra lefogytam, s ez a jojózás persze a melleimen is meglátszott, de nem igazán gondoltam arra, hogy plasztikai sebészhez forduljak. Egy barátnőm mesélt korábban dr. Toperczer Zsoltról, és egyik reggel beugrott, hogy a doktor úr valóban végez ilyen műtétet. Még aznap felhívtam, egyeztettünk konzultációs időpontot, és rá hat hétre volt a műtétem. Szóval az elhatározás gyorsan jött. Szerintem, ha jobban végiggondolom ezt az egészet, valószínű többet agyalok rajta, és lehet, hogy a végén lebeszéltem volna magam, úgyhogy örülök, hogy nem gondolkodtam rajta sokáig.

Hogyan készültél fel a beavatkozásra, és mennyi ideig tartott a műtét?

Személy szerint olyan sokat nem készültem rá. Vérvétel és EKG vizsgálat volt a műtét előtt, ami ugye azért szükséges, hogy kiderüljön, alkalmas vagyok-e altatásra. A műtétem körülbelül három órás volt.

Hogy érezted magad a műtét után, és mire kellett figyelned?

Az altatás miatt még kicsit kába voltam. A műtétem utáni hat hétben nem vezethettem, ezért egy barátnőm jött értem. Az első hét volt a nehezebb, a műtétet követő pár napban még elég intenzíven fájtak a melleim. Fürödni tudtam egyedül, de például hajat mosni nem, és kerülnöm kellett mindenféle fizikai megerőltetést. Hat hétig egy speciális melltartót kellett hordanom, ami egyébként kicsit komfortosabbá is tette a lábadozást.

A műtéted után nem sokkal estél teherbe. Hogyan befolyásolta a mellimplantátumod a szoptatást?

Igazából sehogyan. Nem éreztem semmilyen hátrányát. Nekem nagyon sok tejem volt, és nem éreztem azt szoptatás közben sem, hogy az implantátum miatt bármit is másként kellene csinálnom. Az implantátum egyébként nem is igazán kitapintható, mivel izom alá lett behelyezve. Annyira hozzám nőtt, annyira a magaménak érzem, hogy szerintem, ha nem kellene kontrollra visszajönnöm, meg is feledkeznék arról, hogy nekem ilyenem van. Attól viszont tartottam, hogy a szoptatás miatt újra lógni fognak a melleim – erre a veszélyre a doktor úr is figyelmeztetett –, de szerencsére nem így történt.

Elégedett vagy a végeredménnyel?

Nekem nagyon-nagyon tetszik. Nagyon büszke voltam és vagyok rá, hogy végre megint szép melleim vannak. Előtte elképesztően gátlásos voltam a melleimmel kapcsolatban, a plasztikai műtét óta viszont sokkal szabadabbnak érzem magam. Boldog vagyok, hogy nem érzem azt, hogy takargatnom kell magam, nekem nagyon nagy önbizalmat adott – de még nem beszéltem olyan nővel, aki megbánta volna a műtétet.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!