Blog

Mellnagyobbítás plasztikai sebészet nélkül

- 2023.03.29 -

Cimkék: mellfelvarrás mellnagyobbítás mellplasztika konzultáció

Mellnagyobbítás plasztikai sebészet nélkül

A mellek formája és mérete az egyik legjelentősebb érv a plasztikai beavatkozások mellett, ám nem csak műtéttel oldhatók meg a hasonló esztétikai problémák.

A mellnagyobbítás a hölgyek körében 2023-ban is az egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozás, amely gyógyír lehet egészségügyi problémák mellett a lélek gondjaira is. Azonban az sem ritka, hogy a legkézenfekvőbb megoldás helyett alternatív lehetőségek után kell nézni. A plasztikai beavatkozások már rutineljárásnak minősülnek, ettől még sokan viszolyognak, hogy kés alá feküdjenek, akár évekig is halogatják az operációkat, amelyek kockázata ma már minimális.

A legtartósabb mellnagyobbítási mód a mellprotézis, vagyis szilikon-implantátum behelyezése, amely akár altatásban is elvégezhető, ha az orvosi konzultáció utáni vizsgálatok erre lehetőséget adnak. Az egyszeri mellnagyobbítás aztán éves ellenőrzés mellett évtizedekig megoldást nyújt a problémára.

Amellett, hogy edzéssel fejleszthetők a mellkasi izmok, amelyek ugyan a mellek méretét jelentősen nem befolyásolják, de jobb tartást biztosítanak a kebleknek, amelyek így kevésbé ereszkednek meg, feszesebbek maradnak. A mellizmok fejlesztése mellett gyógynövények, sőt, bizonyos diéták is ígérhetnek némi változást, ám ezek a módszerek jelentős fejlődést nem eredményeznek.

Az egyik valódi változást okozó alternatív megoldás a saját zsírral való feltöltés, amely során a zsírleszíváskor kinyert saját sejteket juttatják vissza a mellkas bizonyos területeire. Ezzel már látványos hatást lehet elérni, ám ritkábban választott módszer, mert a tartósságot tekintve elmarad az implantátum mögött. Jócskán elmarad, a saját zsírral való mellnagyobbítás eredménye talán néhány évig tartós. Ráadásul a zsírsejtek általános tulajdonságai miatt nem is annyira állandó a végeredmény, fogyással és hízással változhat a mell mérete is.

A hialuronsav itt is megoldást nyújt, a szépészeti „csodaszer” ugyanis nemcsak a bőrápolásban játszik jelentős szerepet, a műtét nélküli mellnagyobbítás egyik főszereplője is. A hialuronsav természetes módon is megtalálható az emberi szervezetben, és kulcsszerepe van a vízmegtartásban, vagyis a szövetek nedvességtartalmának és térfogatának megőrzésében. Ez a tulajdonsága a keblek méretének növelésében is nagy segítség,

A hialuronsavval való mellnagyobbítás azonnali eredményt jelent, ám nem jelentőset, maximum 150-200 köbcentis növekedés érhető el. Ez körülbelül egy kosárméretnyi gyarapodás, ami viszont tovább nem fokozható. Akárcsak a test más területein, a mellek esetén is segít a test kontúrjának alakításában, természetes látványt és tapintást biztosít. Ugyanakkor mivel az emberi szervezetben is jelen van, a felszívódása is gyorsan megtörténik. Ennek a műtét nélküli beavatkozásnak a hatása alkattól függően 1-2 évig tart, ám előnye, hogy újra és újra megismételhető.

Ám akár vállaljuk a plasztikai sebészeti beavatkozást, akár minden áron elkerülni akarjuk, a legfontosabb, hogy plasztikai sebészeti konzultáción kérjük ki szakember véleményét.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!