Blog

Mellplasztika: mellimplantátum vagy mellfelvarrás?

- 2020.07.13 -

Cimkék: mellfelvarrás mellkisebbítés mellnagyobbítás mellplasztika mellplasztika konzultáció

Mellplasztika: mellimplantátum vagy mellfelvarrás?

Hogyan lehet eldönteni, hogy mellimplantátumra, mellfelvarrásra, vagy a kettő kombinációjára van szüksége, hogy a kívánt eredményt elérje?

Hogyan lehet eldönteni, hogy mellimplantátumra, mellfelvarrásra, vagy a kettő kombinációjára van szüksége, hogy a kívánt eredményt elérje?

Egy nő teste élete folyamán számos változáson megy keresztül, különösen a terhesség alatt. Fogyás után, vagy szoptatás következtében a mellek általában elveszítik fiatalos tartásukat, és elkezdenek megereszkedni. Ezeket a változásokat nem csupán a dús keblű hölgyek tapasztalhatják meg, a kisebb mellek is leereszkedhetnek, és veszíthetnek teltségükből.Ha nem érezzük komfortosan magunkat, vagy ha úgy érezzük, hogy befolyásolja önbizalmunkat, szexuális életünket, teljesen természetes, ha szeretnénk ezen változtatni.

Hogyan dönthető el, hogy mellnagyobbítás, mellfelvarrás vagy esetleg a kettő kombinációja szükséges ahhoz, hogy visszanyerhessük a keblek fiatalos tartását? A döntéshez számos tényezőt figyelembe kell venni. A három legfontosabb szempont: a mellbimbó helyzete, illetve szeretne-e nagyobb melleket, és ha igen, mekkora az Ön számára ideális méret.

A mellbimbók pozíciója

Ha a tükörbe nézve azt veszi észre, hogy mellbimbói lefele mutatnak, vagy a mell áthajlási redőinek szintje alatt helyezkednek el,mellfelvarrás vagy mellemelés szükséges. A meggyengült kötőszövetek, vagy a mell volumenének csökkenése miatt a mellbimbó is lehajlik, viszont a mellek megemelésével a mellbimbók is megemelkednek, ami által arányosabb kinézetet kap a mell. A mellfelvarrás során a plasztikai sebész a mellbimbók formáját is átalakíthatja.

A mell formája

A mell formája mutatja, hogy a kebel mennyire kerek vagy telt. Fogyás következtében a mellek veszítenek teltségükből, laposabbak, kisebbek lesznek. Ráadásul terhesség és szoptatás során a mellek megnőnek, majd a szoptatási időszak végén leereszkednek. Ebben az esetben egy mellimplantátum segítségével visszaállítható a mell eredeti térfogata, és javítható a mell formája. A megereszkedés olyan mértékű is lehet, hogy egy szimpla mellimplantátum nem elég a tökéletes forma eléréséhez, a laza szövetek miatt mellfelvarrás is szükséges, így a két eljárás kombinációja hozza meg az óhajtott szép eredményt.

A mell mérete

A mellnagyobbító plasztikai műtét az egyik leggyakoribb beavatkozás. Ennek általában az az oka, hogy a páciens mindig is nagyobb melleket szeretett volna, vagy a mellek aszimmetriáját szeretné korrigálni. A konzultáció során a plasztikai sebész elmagyarázza a különböző implantációs lehetőségeket, megvizsgálják a választható implantátumokat, hogy megtalálják az Ön számára ideális méretet és formát.

Mellplasztikai konzultáció – az első lépés

Az előzetes konzultáció egy nagyon alapos, páciens-központú állapotfelmérés, aminek során az orvosa megválaszolja az Ön kérdéseit, felméri egészségi állapotát, kórtörténetét, és hogy mi az Ön által óhajtott végeredmény. Ezt követően az orvos megvizsgálja a mell formáját, a mellbimbók elhelyezkedését, és a mell méretét. Együtt megbeszélik és eldöntik mi a legmegfelelőbb módszer ahhoz, hogy az Ön által elképzelt végeredményt elérjék.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!