Blog

Mennyi ideig tart a szemhéjplasztika eredménye?

- 2024.04.18 -

Cimkék: plasztikai sebész szakorvos plasztikai sebészet szemhéjplasztika

Mennyi ideig tart a szemhéjplasztika eredménye?

Ez egy bonyolult kérdés, mégis igyekszünk megválaszolni, ám nem szabad elfelejteni, hogy a plasztikai beavatkozások sikere több tényezőtől is függhet, és ezek közül csak néhány befolyásolható.

Azonban mielőtt a plasztikai műtétek közül kiemeljük a szemhéjplasztikát, fontos megérteni, hogy pontosan mit is foglal magában a szemhéjplasztika. Ez egy átalakító műtét, amelyet a szemhéj alsó és/vagy felső részén végeznek el, azok számára, akiknek akár esztétikai problémájuk van, akár már a látásukat zavarja a szemhéjaikon megjelenő felesleges zsír- és bőrszövet. Ennek eltávolításával a szemek nyitottabbakká válnak, könnyebbé teszi a páciens számára a látást, nem mellesleg élénkebbnek tűnhet a tekintet. A végleges eredmények kialakulása viszont időbe telik, és általában több hónapig, akár egy évig is eltarthatnak. Ebben az időszakban a sebek gyógyulnak, a duzzanatok teljesen lecsengenek, és a szem környéki bőr teljesen helyreáll.

A szemhéjplasztika mögött meghúzódó tényezők között szerepel a genetikai hajlam is, így azok, akik családtagjaikon már észrevesznek hasonló jeleket, akár előre is készülhetnek, ám közel sem a genetikai hajlam az, amely a legnyomósabb érv a szemhéjplasztika mellett. A legfontosabb érv az az, hogy a szemhéjplasztika tartós beavatkozás, eredménye akár évtizedekig is látványos maradhat. Azonban ez nem garantálható, és ez az időtartam változhat, különösen a felső szemhéjkorrekciók esetében. Ha valakinek a szemöldöke természetes módon alacsonyabb, vagy továbbra is lóg, az jelentősen csökkentheti az előnyök hosszú élettartamát. Ennek oka, hogy bár a szemhéj korrigálható, a lesüllyedt szemöldök továbbra is hatással lehet a szem általános megjelenésére.

Az alsó szemhéjplasztika hatása lehet a tartósabb, és megnyugtató lehet, hogy ideális esetben ennek akár élethosszig tartó eredménye is lehet. Mivel az alsó szemhéj esetében a beavatkozás elsősorban zsíreltávolítást jelent, és a zsírszövet nem regenerálódik, a megjelenésen történt változás valóban eredményes és tartós lehet. Azonban a szemhéjplasztika eredményének hatását az idő múlásával az öregedés is befolyásolja, márpedig ez független a beavatkozástól. Ebben az esetben általában egy javító beavatkozás is elég az esztétikai változások kezelésére.

Azonban nem csak az idő múlása befolyásolhatja a szemhéjplasztika eredményét, ugyanis az sem mindegy, hogy mennyi zsírszövet kerül eltávolításra. A kevés és a sok sem kecsegtet hosszú távú pozitív eredményekkel, előbbi magától értetődően nem oldja meg az eredeti problémát, míg utóbbi miatt a későbbiekben beesetté válhatnak a szemek. Ennek megfelelően a szemhéjplasztika előtti orvosi konzultáción a jelen és a jövő céloknak megfelelően kell meghatározni az eltávolítandó zsír mennyiségét.

Azonban ahhoz, hogy az eredmények évtizedekig kitartsanak, a páciensek maguk is tehetnek. A megfelelő étkezés nagyon jelentősen befolyásolhatja a bőr általános állapotát, így kihathat a plasztikai beavatkozások hosszútávú eredményeire is. A szemhéjplasztika eredményeinek hosszú távú fenntartása érdekében fontos az egészséges életmód , az egészséges táplálkozás mellett a megfelelő bőrápolás és a napfény elleni védelem használata is.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!