Blog

Mikor indokolt a mellimplantátum cseréje?

- 2024.03.20 -

Cimkék: mellnagyobbítás mellplasztika mellplasztika konzultáció

Mikor indokolt a mellimplantátum cseréje?

A mellnagyobbítás hosszútávú sikerének titka az állandó felülvizsgálat, hogy időben kiderüljön, mikor válik szükségessé a szilikonimplantátum cseréje.

Az implantátummal végzett mellnagyobbítás egy olyan műtéti eljárás, amelyet sok nő választ, hogy megváltoztassa vagy javítsa megjelenését, és ezzel javítsa magabiztosságát. Azonban fontos megérteni, hogy a mellimplantátum idővel elöregedhet, vagy a test változása miatt megváltozhat. Ezért fontos szem előtt tartani a mellimplantátum esetleges cseréjének a lehetőségét is.

Minden plasztikai beavatkozást komoly, körültekintő kutatás kell, hogy megelőzze, és azzal sem ér véget a felelősség, ha a változással elégedettek vagyunk. A mellnagyobbítás esetén arról sem szabad megfeledkezni, hogy az implantátumok állandó felülvizsgálatot igényelnek. Minden nőnek saját döntésén múlik, hogy a szilikonimplantátumot választja-e, de fontos tudni, hogy bár sokan elégedettek vele, léteznek potenciális kockázatok, amelyeket figyelembe kell venni.

A szilikonprotézis a tudomány mai ismeretei szerint nem jelent veszélyt3,, és ezt több évtizedes kutatások is alátámasztják. Mindezek ellenére a mellnagyobbításon átesett páciensek esetében évenkénti ellenőrzés javasolt (a TopForma Plasztikai Sebészeten az évenkénti fizikális vizsgálat ingyenes), hogy idejében észleljék az implantátum esetleges károsodását.

Mikor kell cserélni a mellimplantátumot?

Amennyiben az implantátum megsérült, azonnal szükség lehet a cserére. A károsodott implantátumok kényelmetlenséget vagy fájdalmat okozhatnak, és azonnali orvosi beavatkozást igényelnek.

Néha a test úgy reagál az implantátumra, hogy egy tok alakul ki körülötte. Ez a tok idővel szűkülni vagy megmerevedni kezdhet, ami fájdalmat és kellemetlenséget okozhat, amellett, hogy az esztétikai eredményt is rontja. Ennek kockázata csökkenthető a legkorszerűbb eszközök, implantátumok felhasználásával, és természetesen a műtéti technika is javíthatja a tok kialakulásának esélyét, ám elkerülését garantálni nem lehet. Ha az úgynevezett „kapszuláris kontraktúra” mégis kialakul, általában az implantátum cseréjét javasolják.

Ahogy az idő múlik, a mellimplantátumok is öregedhetnek. Ez az öregedés eredményezhet alakváltozásokat vagy a mellimplantátumok elmozdulását. Amennyiben ez bekövetkezik, és az implantátumok már nem biztosítják a kívánt megjelenést vagy támogatást, érdemes lehet fontolóra venni a cserét.

Emellett bizonyos egészségügyi helyzetek is indokolhatják a mellimplantátum cseréjét. Például, ha egy nőteherbe esik, vagy jelentős testsúly-változásokat tapasztal, az implantátumok elmozdulhatnak vagy megváltozhatnak. Ebben az esetben is megoldást jelenthet az újabb plasztikai beavatkozás.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!