Blog

Minden, amit a fülplasztikáról tudni érdemes

- 2023.07.20 -

Cimkék: fülplasztika plasztikai műtét plasztikai sebész szakorvos

Minden, amit a fülplasztikáról tudni érdemes

A fülekkel kapcsolatos esztétikai fenntartások az emberrel egy idősek, ennek megfelelően az otoplasztika az egyik legrégebbre visszanyúló plasztikai beavatkozás.

A fülekkel kapcsolatos elvárások egy idősek magával az emberiséggel, a fül kiemelkedően fontos szerepet játszik megjelenésünkben, ennek megfelelően a korrekciós lehetőségek a férfiak és a nők körében hasonlóan népszerű. A hétköznapi szempontok mellett egy sor olyan sérülés miatt kialakult elváltozást, vagy akár születési, fejlődési rendellenességet is helyre lehet hozni, amelyek megkeserítik az emberek életét.

Már az ókorban volt fülplasztika

A fülplasztikának hosszú története van, és már az ókori civilizációk is foglalkoztak a fülek formájának és méretének megváltoztatásával. Az ókori Indiában és Egyiptomban például már ismertek voltak a fülplasztika korai formái.

A modern fülplasztika elődjének számító módszert a 19. században az angol orvos, Sir Harold Gillies fejlesztette ki, a modern plasztikai sebészet egyik úttörője elsőként alkalmazta a fülrekonstrukciót. A módszerét a háborúban szenvedett katonáknál alkalmazta, akik füleiket elvesztették vagy megsérültek.

Nem csak az elálló fül a probléma

A tornyosodó fül szindróma egy ritka állapot, amelyben a fül porca megduzzad és nagyobbá válik, ezáltal aztán úgy néz ki, mintha "tornyosodna". Ez a feltűnő állapot általában nem jár egészségügyi kockázatokkal, de esztétikai okokból fülplasztikára lehet szükség a probléma korrigálásához.

Azonban nemcsak esztétikai okok állhatnak a beavatkozás vállalása mögött, bár sokan ebből a megfontolásból döntenek a fülplasztika mellett, vannak olyan esetek is, amikor orvosi okokból van szükség a beavatkozásra. Például azoknál a pácienseknél, akiknél a fülformában vagy méretben születési rendellenesség jelentkezik, vagy akik súlyos sérülést szenvedtek a fülükön.

Uniszex probléma, uniszex megoldás

A fülekkel kapcsolatos elégedetlenség nemtől független, vagyis ez a beavatkozás mindkét nem esetében, mind a nők, mind a férfiak körében népszerű. A modern fülplasztika rendkívül biztonságos és hatékony eljárás, a beavatkozást általában helyi érzéstelenítésben végzik, és a gyógyulási folyamat viszonylag rövid. A páciensek általában rövid időn belül visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez.

Minden fül más, minden fülplasztika is más

A fülplasztika személyre szabott, ugyanis minden páciens más fülstruktúrával rendelkezik, így a fülplasztika mindig egyénre szabott beavatkozás. A plasztikai sebész gondosan megtervezi a beavatkozást, hogy a lehető legtermészetesebb és kiegyensúlyozottabb eredményt érje el. Ennek érdekében pedig hallgasson meg tervei kapcsán szakembert is ingyenes szaktanácsadáson.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!