Blog

Nem minden emlősnek áll jól a kacsacsőr

- 2023.02.08 -

Cimkék: ajakfeltöltés plasztikai sebészet plasztikai sebészet időpont

Nem minden emlősnek áll jól a kacsacsőr

Az ajakfeltöltésnél fontos észben tartani, hogy a kevesebb gyakran több. A túl sok töltőanyag bevitele bizony eredményezhet nemkívánt „kacsaszáj” külsőt.

Minden kornak megvan a maga szépségideálja. Vannak divatok, amiket sokszor kényszeredetten, de követ a társadalom jelentős része. Fogalommá vált a rubensi szépség ideaál: Rubens képein nőiesen telt hölgyek szerepelnek, magabiztosságot sugározva, hiszen abban a korban ez a külső számított igazán kívánatosnak, szépnek.

Hazánkban a rendszerváltáskor Marcellina hatására minden lány a hajkreppelés titkát kutatta, a bátrabbak Cyndi Lauper hatására rózsaszín, kék esetleg zöld csíkokat csempészve a fürtök közé.

A kilencvenes években a vastagtalpú sportcipők kultusza legyőzte az ízlés és az ortopédiai útmutatások érvrendszerét, a szórakozóhelyen mindenki ezekben a közlekedésre alkalmatlan ormótlan lábbelikben botladozott, aki követte a trendet.  

Az száj tekintetében 100 éve még a kimondottan keskeny, finoman ívelt ajkak számítottak sikkesnek, elegánsnak. Napjainkban azonban a telt, dús ajkak felelnek meg leginkább a szépségideálnak. Ha egy nevet kellene mondani, aki igazán a figyelem középpontjába emelte a dús ajkakat, elsősorban Angelina Jolie juthat az eszünkbe. Vannak persze elrettentő példák is, Geronazzo Maria túlságosan dúsra sikerült ajka egy egészen szűk réteg számára esztétikus csak. A plasztikai sebészet segítségünkre lehet a kívánt ajkak megvalósításában is, azonban nem árt az óvatosság. A jelenleg futó ValóVilág egyik versenyzője is kicsit talán túlzásba esett ajka feltöltetésekor, ezért kialakult egy meglehetősen visszatetsző szokása, nevezetesen, hogy kényszeredetten nyalogatja lufiszerű száját.

Hogyan tudjuk elkerülni, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe kerüljünk, mik lehetnek az ajakfeltöltés buktatói?

Mielőtt belevágunk, nagyon fontos a plasztikai sebészeti konzultáció egy szakképzett plasztikai sebésszel. Ők jól ismerik a különböző típusú bőrtöltőanyagokat, valamint az ajkakba való befecskendezésének legjobb technikáit. Valamint segíthetnek megérteni, hogy mire számíthatunk a kezeléstől, és mennyi ideig fog tartani.

Az ajakfeltöltésnél fontos észben tartani, hogy a kevesebb gyakran több. A túl sok töltőanyag bevitele bizony eredményezhet nemkívánt „kacsaszáj” külsőt.

A különböző töltőanyagok eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért fontos, hogy az igényeink és a kívánt esztétikai eredmény alapján a legmegfelelőbb töltőanyagot válasszuk.

Nagyon fontos, hogy a plasztikai sebészet tisztában legyen vele, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, így is elkerülhető hogy a végeredmény eltérjen attól, amit megálmodtunk. Nyíltan kell beszélnünk, így elkerülhetjük a későbbi félreértéseket.

Sokan a beavatkozás után hajlamosak elkönnyelműsködni a megfelelő utókezelést. A beavatkozást végző szakemberek bevizsgált, hatásos krémeket, szereket fognak ehhez javasolni, érdemes megfogadni a tanácsukat. Fontos, hogy gyógyulási fázisban ne dohányozzunk, ne fogyasszunk alkoholt, mert ez fertőzést, nemkívánt hegesedést okozhat. A kezelés után várjuk ki türelemmel azt az időt, amikorra plasztikai sebészünk szerint meg kell jelennie a kívánt hatásnak, a kezeléssel járó duzzanatok, egyéb mellékhatások elmúlnak.

Sokan azt gondolják, hogy a külső tulajdonságok túlértékeltek, a megjelenésünkben követni a trendet egyfajta gyengeség. Azonban az adott korban kell megtalálnunk a helyes énképünket, és ehhez sokszor szükség lehet külső pozitív visszacsatolásokra. Kinek ne esne jobban néhány kéretlen bók, mint ha észre sem veszi a környezete. Jelenleg a dús, telt ajkak azok, amik vonzóak, kívánatosak a többség számára. Az orvostudomány lehetővé teszi, hogy az igényeinkhez igazodó eljárással, annak megfelelő anyagok felhasználásával valóra váltsa külsőnkkel kapcsolatos vágyainkat. Érdemes mértékletesnek maradnunk, hiszen bármilyen cuki kis állat a kacsacsőrű emlős, a megjelenése inkább esetlenül kedves, mint igézően vonzó. Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!