Blog

Őszintén a férfi mellplasztikáról

- 2019.06.28 -

Őszintén a férfi mellplasztikáról

Nem csak a nők kiváltsága a mellplasztika mellett dönteni, egyre nagyobb az érdeklődés a férfiak körében is a beavatkozás iránt.Tapasztalataink szerint az erősebbik nem tagjai leginkább azért határozzák el magukat a műtétre, mert emlőjük zavaróan nőies formát ölt.

Okuk azonban nincs az aggodalomra, plasztikai sebészetünk által a kóros megnagyobbodás (gynaecomastia) kíméletesen és végérvényesen megszüntethető.

Miért alakulhat ki a gynaecomastia?

Egyes férfiak esetében csupán „alkati kérdés”, hogy jelentkezik-e a mellnagyobbodás – erre utaló tünetek már serdülőkorban is jelentkezhetnek. Másoknál hormonális problémák miatt változnak az emlők méretei, de bizonyos táplálékkiegészítők és szteroid tartalmú készítmények is szerepet játszhatnak a gynaecomastia kialakulásában.

Tehetünk a férfias mellkasért!

A plasztikai műtétet megelőzően célszerű ultrahangos vizsgálatot végeztetni, melynek során pontos képet kaphatunk a mellek szöveti összetételéről és az elváltozás súlyosságáról. Ezt tanácsadás követi, ahol az eljárás módjáról és annak kockázatairól is szót ejtünk. Amennyiben tisztán vagy túlnyomórészt zsírszöveti típusú mellnagyobbodásról van szó, elégséges lehet a zsírleszívás; mirigyes típusú mellnagyobbodás esetén kimetszésre van szükség. Ezen belül is vannak enyhébb esetek, amikor bőreltávolítás nélkül vesszük ki a mirigyállományt. Súlyosabb esetben ezen felül bőrkimetszésre, sőt akár egy, a női mellplasztikához hasonló felvarrásra is szükség van. Ez utóbbi már mindenképpen altatásban zajlik. Kivételes esetben a kétfajta beavatkozás kombinációja vezethet a megfelelő eredményre.

Pácienseink beszámolói alapján elmondhatjuk, hogy az általunk végzett beavatkozások csupán apróbb kellemetlenségekkel járnak, például véraláfutás, feszülés-érzet. A műtétet követő rehabilitációs időszakban (hozzávetőlegesen 1 hónap) kompressziós ruha viselését ajánljuk: ez a műtét utáni napokban csökkenti az utóvérzés lehetőségét, majd segíti a bőr egyenletes letapadását. A teljes gyógyulás körülbelül 6 hét, egyéntől és a mellplasztika módjától függően.

Ha Ön is mellkorrekción gondolkozik, akkor bízza magát szakértő kezekre - rendelőnkkel már ma felveheti a kapcsolatot!

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!