Blog

PLASZTIKAI SEBÉSZET – KINEK AJÁNLOTT?

- 2019.07.25 -

PLASZTIKAI SEBÉSZET – KINEK AJÁNLOTT?

Napjainkban mindennapos dolog, ha az utcán sétálva olyan ember jön velünk szembe, aki életében már legalább egyszer átesett valamiféle plasztikai beavatkozáson.

Ugyan az emberek többségének képzeletében ilyenkor mindig egy nagyobb keblű vagy ajkú, esetleg természetellenesen kerek fenekű hölgy jelenik meg, a valóságban nagyjából hasonló azoknak a személyeknek a száma, akik nem pusztán esztétikai, lájk-vadász műtétek miatt feküdtek kés alá, hanem egy mélyebben rejlő, lelki ok ösztönözte őket.Nagyon nehéz különválasztani azokat, akik egy szépészeti beavatkozást a hiúságuk kielégítése érdekében vállalnak be, és akik csak természetes esztétikai hatást szeretnének elérni.

 

A lelki ok

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a legtöbb plasztikai műtét indítéka valamilyen lelki eredetű törésből, meg nem értettségből származik. Már korábban is bebizonyosodott, hogy a plasztikai műtétek javító hatással vannak a betegek önértékelésére.A beavatkozásokra jelentkezők tenni akarnak azért, hogy jobban érezzék magukat, és ezért megváltoztatnak magukon valamit, ami addig nagyon zavarta őket. Nem lehet egyértelműen kijelenteni azt, hogy a plasztikai sebészet önmagában elég ahhoz, hogy a páciensek elhagyják antidepresszáns gyógyszereiket, de egy jól megválasztott műtét segíthet lelki egyensúlyunk megtalálásában. Gondolunk itt egyaránt a gyermekkori csúfolódásokra az elálló fülek miatt, vagy egy kicsiny mellei miatt szégyenkező hölgyre. Az önbizalom helyreállítása nagyon sokat számít, de azt senki se higgye, hogy egy meggyengült párkapcsolat bármilyen műtéttel helyrehozható.

 

Megfiatalodás

Mint  minden iparágban, itt is találkozhatunk olyan ügyfelekkel, akik érzik, hogy változtatást szeretnének eszközölni, viszont nem tudják miként kezdhetnének bele. Általában az ilyen esetekben szokott elhangozni a„Doktor Úr, mondja meg kérem, mit lehetne ezzel kezdeni?” kérdés.Ez nem könnyű kérdés, hiszen mindenkit már zavar. A rutinos orvos ilyenkor felteszi a megfelelő kérdéseket,hogy mi az, amivel kielégíthető a páciens kívánsága. Ezek többnyire az idő múlásának jegyei, amin változtatni szeretnének jobb közérzetükért. A leggyakrabban előforduló beavatkozások ilyenkor a kisebb feltöltések, ráncfelvarrások, megereszkedett szemhéj felvarrása szokott lenni. Az előbbi kettővel ellentétben a szemhéj felvarrása azon felül, hogy frissebb, kipihentebb,fiatalosabb benyomást kelt,egészségügyileg is ajánlott korrekció lehet. A felső szemhéj bőrének megnyúlása egy idő után zavarhatja a látást. A mai orvostudománynak hála már széles körű kezelések közül választhatunk, nincs ez másként az arcplasztikával sem. A változókorra, vagy alatt előbb megjelenő kisebb mimikai ráncok már egy egyszerű, gyors és fájdalommentes botox kezeléssel eltüntethetők.Súlyosabb esetekben a ráncfelvarrás nyújthatja a megfelelőmegoldást.

 

Sebészet és pszichológia

Egy jó plasztikai sebész nem csak a műtétekért felelős, sokszor pszichológus is. Egy tapasztalt plasztikai sebész több évnyi rutinja lehetővé teszi, hogy megfelelően átlássa a helyzetet, és figyelmeztesse a pácienst arról, ha egy döntést esetleg túlságosan elhamarkodottan, vagy túl nagy léptekben szeretne meghozni. Minden beavatkozás része egy megelőző konzultáció, ahol az orvos és betege személyesebben is elbeszélgethetnek. Ilyenkor sok minden szóba szokott kerülni, például jelenlegi kapcsolatok, jövőbeli tervek, az elhatározás miértje és mértéke. A jó orvos ilyenkor megfelelően fel tudja mérni a helyzetet és figyelmeztet, ha egy esetleges baklövés lehetősége áll fenn, netalántán az ügy kíván még némi átgondolni valót.

Az esetek többségébe az ilyen fajta felvetésre kétféle visszajelzés szokott érkezni. Az első, amikor valaki először az általa választott orvosnál kezd el erősködni, próbálja meggyőzni akaratáról. Azonban, ha a sebész továbbra sem hajlandó - a páciens érdekében - engedni szakmai véleményéből, akkor sokszor előfordul, hogy a beteg tovább áll és addig megy, míg valaki hajlandó lesz elvégezni rajta a kívánt beavatkozást. Valószínűleg nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy a második eset az, amit az orvosok szívesebben fogadnak. Ilyenkor az esetleges páciens általában értékeli orvosa őszinteségét, esetenként megkérdezi, hogy szerinte min lehetne változtatni, milyen mértékig lehet fokozni, ha mindenképpen szeretné a sebészeti beavatkozást.

Ha tájékozódni szeretne arról, miért fontos a tökéletes plasztikai sebész kiválasztása, akkor olvassa el korábbi cikkünket, vagy jelentkezzen be egy ingyenes konzultációs időpontra, ahol minden felmerülő kérdésére választ kaphat!

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!