Blog

Sportolók, akik a mellkisebbítés mellett döntöttek

- 2023.05.18 -

Cimkék: mellkisebbítés mellplasztika mellplasztika konzultáció

Sportolók, akik a mellkisebbítés mellett döntöttek

A keblek mérete és alakja a hölgyek önértékelésének sarkalatos pontja, ennek megfelelően a változás iránti vágy is kiemeli a külső jegyek sorából, és bizony gyakori, hogy a nagyobb helyett a kisebb mellek mellett szólnak érvek.

Nem ritka, hogy a mások által irigylésre méltó külső jegyek esztétikai előnyét elhomályosítják a hátulütők. Bár a mellükkel elégedetlen nők jelentős része nagyobb méretekre vágyik, vannak olyan körülmények, amelyekre a mellkisebbítés a megoldás, még akkor is, ha látvány elégedettségre szolgál. A mellek esetén például nem ritka, hogy hátfájdalmakat okoz, nehézkessé teszi az alvást, vagy akár problémát okoz sport közben.

Utóbbira is bőven akadt példa az elmúlt években, vagyis amikor a sportkarrier gátjává válik a mellek mérete. Szerte a világon sok női sportoló döntött hasonló indokok miatt a mellméretének csökkentése mellett. A mellméret csökkentése ugyanis néha szükségessé válhat a kényelem, a mozgékonyság vagy a sportteljesítmény javítása érdekében. Az alábbiakban néhány híres sportoló látható, akik a mellméretük csökkentése mellett döntöttek:

Serena Williams

Az amerikai teniszezőnőt senkinek sem kell bemutatni, hiszen sportága legnagyobb legendája, 23 egyéni Grand Slam-győzelmével egyedülálló rekord birtokosa. A fiatalabbik Williams lány testalkata évtizedeken át szolgálta pályafutását, hihetetlen kirobbanó fizikai formája utolérhetetlennek tűnt, ám a hírek szerint az amerikai sztár sem lehetett tökéletesen elégedett külsőjével. Williams szintén mellméreteinek csökkentése mellett döntött, és a műtét után jobban érezte magát a pályán és a ruhák is kényelmesebbek illettek a számára.

Jana Rawlinson

Az ausztrál gátfutónő története a megszokottól eltérő, és mégsem. Rawlinson kicsit szikár, izmos testalkatát szerette volna feldobni egy mellnagyobbítással, a tehetséges sportoló pedig alá is vetette magát a beavatkozásnak. Szülése után 2006-ban fordult szakemberhez, és egy orvosi konzultáció után döntött is arról, hogy nagyobb kebleket szeretne. Az eredményein nem látszott meg testének változása, 2007-ben megnyerte a 400 méteres gátfutást az oszakai világbajnokságon, 2009-ben pedig a spanyolországi Grand Prix-versenyt. Ennek ellenére úgy érezte, hogy az implantátumok által megnőtt mellek nem szolgálják sportolói karrierjét, márpedig mindenképpen szeretett volna rajthoz állni a 2012-es londoni olimpián. A biztos siker érdekében döntött végül úgy, hogy megszabadul az implantátumoktól, függetlenül attól, hogy általuk nőiesebbnek érezte magát. Egy sajnálatos sérülés végül keresztülhúzta számításait, és nem szerepelhetett az ötkarikás játékokon.

Simona Halep

A román teniszezőnő, aki 2010-ben és 2014-ben is a világranglista első helyén állt, mellméreteinek csökkentése mellett döntött 2009-ben. Mindössze 17 évesen választotta ezt a plasztikai műtétet, hogy megmentse karrierjét. Halep tehetsége már kiskorában világossá vált, ám a pubertáskor alatt testalkata hatalmasat változott. Az irigyelt alkat azonban teljesítménybeli visszaeséshez vezetett, nagy mellei pedig fájdalmakat is okozott. Végül 34DD-s melltartóméretét 34C-re kisebbítették, és ezzel egy sor problémától szabadították meg. A műtét után javult a játékstílusa és a mozgékonysága, és azóta is a világ élvonalához tartozik.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!