Férfi mellnagyobbodás korrekciója

Férfi mellnagyobbodás korrekciója

A férfi mell korrekciója iránti igény az utóbbi időben megnövekedett. Ennek oka részben a férfiak fokozódó igénye a tökéletes test iránt, részben az egyre gyakrabban előforduló kóros mellnagyobbodás (nőies emlő = gynaecomastia, magyarosan ginekomasztia).

Miből áll a nőies férfimell?

Ugyanúgy, mint a női emlő, két komponensből áll. Az egyik rész a mirigyállomány, a másik a zsírszövet. A kettő általában nem elhatárolható. A "valódi" ginekomasztia esetében döntően a mirigyszövet szaporodik fel, az "ál-"ginekomasztia az elhízással járó mellmegnagyobbodást, zsírszövettúltengést jelenti.

elnoiesedett-mellek

Mi okoz ginekomasztiát?

  • Nagyon sokféle oka lehet. Mint ismeretes, a férfiak szervezete is termel női hormonokat, de ezek aránya többnyire csekély. Különböző behatásokra a hormonháztartás megváltozhat, a női hormonok bontása csökken, képződésük fokozódik, ez burjánzásra serkenti az emlőszövetet. Előfordul egészségesen is, pl. újszülöttkorban, serdülőkorban. Egyes betegségek (májbetegségek, hormonzavarok) vagy gyógyszerhatások (pl. anabolikus szteroidok, vízhajtók, kábítószerek stb.) szintén kiválthatják.

Mi a tennivaló?

  • A kiváltó októl függően változik. Amennyiben háttérbetegség kizárható, vagy nem befolyásolható, műtét javasolt.

Milyen műtéti megoldás jön szóba?

  • Amennyiben döntően zsírszövet típusú elváltozásról van szó, zsírszívás is elegendő lehet. Sajnos az esetek többségében a mirigyet is el kell távolítani. Ehhez metszést kell ejteni a bőrön, általában a bimbóudvar alsó széle mentén félkör alakban, mivel ennek hege később nem lesz feltűnő. Szélsőséges esetben a ginekomasztia olyan mértékű, hogy a mirigyen kívül jelentős bőrfelesleget is el kell távolítani. Az ilyen műtét sok vonatkozásban hasonlít a nők mellkisebbítő műtétéhez.

A műtéti fájdalomról:

A műtét közben nincs fájdalom, eltekintve esetleg a helyi érzéstelenítés néhány apró tűszúrásától.

A mellfelvarrás műtét kockázata, esetleges szövődmények:

Mint minden műtétnek, a mellfelvarrásnak is van bizonyos kockázata, ami azonban körültekintő előkészületek esetén minimálisra csökkenthető. Az egyéni kockázat részleteit a személyes konzultáció során beszéljük meg.

A mellfelvarrást utáni időszakról:

Műtét után sebfájdalom lép fel, amely azonban igen jól reagál szokványos fájdalomcsillapítókra, amikkel ellátjuk pácienseinket. A varratszedés érdemi fájdalmat nem jelent.

Műtét után rugalmas pólya, illetve sportmelltartó viselése szükséges, utóbbit tartósan is javasoljuk. A varratszedésig a kötés illetve a seb szárazon tartandó.

A mell "végleges" alakja több hónap alatt alakul ki. A hegek néhány hónap után kezdenek halványodni, ez a folyamat hozzávetőleg egy évig tart. A hegek az esetek egy részében már 3 hónap után is alig láthatók, máskor (és szerencsére ez a ritka) azonban még egy évvel a műtét után is "aktívak". Sajnos nem lehet előre biztonsággal megmondani, kinél milyen hegesedés várható, de az esetleges korábbi műtétek sebgyógyulása jelzés értékű lehet.

Műtét előtt és után

Mellkorrekció árak:

Az árakról itt tájékozódhat.

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!