Blog

Amikor a mellplasztika nem csak esztétikai kérdés

- 2023.01.07 -

Cimkék: mellplasztika mellplasztika konzultáció plasztikai műtét

Amikor a mellplasztika nem csak esztétikai kérdés

A plasztikai beavatkozások a test alakításával alapból jótékony hatással lehetnek az önbecsülésre, ezzel lelki bajokat oldhatnak fel sikeresen, ám ezen kívül egy sor egészségügyi problémára jelenthetnek megoldást. A mellplasztikára ugyan szokás úgy gondolni, amelynek feladata a külső megjelenés tökéletesítése, ám gyakran más egészségügyi gondok megoldása is lehet.

A mellplasztika a nőknél életkortól függetlenül old meg szorongást okozó mentális zavarokat, sokaknak áldás, hogy a tükörből olyan képet látnak viszont, amelyre akár egész életükben vágytak. Természetes, hogy az aszimmetria, a lógó mellek vagy akár a pici cicik által okozott nyugtalanság hosszú időre megkeserítheti nők életét. Az önbecsülés visszanyerése azonban csak egy a mellplasztika esztétikán kívüli pozitív hatásai közül.

„Négy éve végezték el a mellnagyobbítást, és csak azt bánom, hogy nem hamarabb határoztam el. A legkisebb melltartó is nagy volt rám, és ez megnyomorította az életem. Így viszont újra van önbecsülésem” – mesélte az életét megváltoztató műtétről a Reddit egyik bloggere.

A mellplasztika kapcsán a mellkisebbítés már nem csak esztétikai és lelki problémákra nyújt megoldást, komoly súlyt vesz le a vállakról – szó szerint is! Sok nőt kínoznak kebleik méretéből adódó hát- és vállfájdalmak, az emlőredukció pedig akár az összefekvő bőrfelületeken kialakuló elváltozásokat, gombás fertőzéseket is megszüntetheti.

A Poland-szindróma egy ritka fejlődési rendellenesség, amely leggyakrabban a mellizmok deformitását okozza. Az egyik oldali mellállomány hiányát műtéti úton lehet korrigálni, a regenerációt követően pedig plasztikai beavatkozással tökéletesíthető a végeredmény.

Poland-szindrómával születtem, és úgy nőttem fel, hogy a jobb oldalamon a mellkasom nem fejlődött ki megfelelően. Hatalmas volt a különbség, az operációra az egyik oldalon C, a másikon A kosaras melltartóban érkeztem, és nagyon elégedetten távoztam. Végre van önbizalmam, és nőnek érezhetem magam” – mesélte egy Poland-szindróma fizikai tüneteivel küzdő nő.

A mell daganatos betegsége gyakran operációval gyógyítható, és a részleges vagy teljes melleltávolítás után a plasztikai műtéttel visszanyerhető a régi alak. A masztektómia esetén teljesen természetes a különböző esztétikai beavatkozások igénybevétele, hogy a betegség legyőzésének következményei ne okozzanak újabb problémákat.

„Nekem nem a megszokott indokok miatt vannak szilikon implantátumaim. Huszonötévesen volt dupla masztektómiám, és ezután természetesen plasztikai műtéttel korrigálták a melleim. Őszintén mondom, hogy elképesztő lett a végeredmény, szebb lett, mint korábban volt. Kicsit nagyobbak, mint amekkorák az eredetik voltak, de nagyon valódinak tűnnek” – mesélte tapasztalatait egy melleltávolításon átesett páciens.

A befelé forduló mellbimbók gyakran csak esztétikai gondot jelentenek, de van, hogy a mell alapvető funkcióját is akadályozzák. A mellbimbó ilyen esetben nem emelkednek ki megfelelően, és csak ingerre reagálva fordulnak ki. Ám van, hogy akkor sem, ez pedig a szoptatást részlegesen, vagy akár teljes mértékben megakadályozhatja. A szoptatási képtelenség viszont műtéttel megszüntethető, és a beavatkozás a befelé forduló mellbimbók által okozott további egészségügyi bajokra is megoldást nyújt, például higiéniai komplikációkra.

Bár a mellplasztika minden esetére igaz, hogy az önbizalom visszanyerése a beavatkozás egyik erénye, ám a tükörképünk megváltozásának lelki pozitívumai mellett több egészségügyi probléma megszüntetését is eredményezheti.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!