Blog

Jelentős fogyás vagy szülés után a hasplasztika visszaadhatja a régi formát

- 2023.05.24 -

Cimkék: hasplasztika plasztikai műtét plasztikai sebészet

Jelentős fogyás vagy szülés után a hasplasztika visszaadhatja a régi formát

A szülés, vagy akár egy jelentős fogyás olyan változásokat okozhat a has tájékán, amelyet sportolással, életmóddal nem lehet helyrehozni, ám a hasplasztika segíthet elérni a kívánt testformát.

Sok nő tapasztalhat változásokat a hasi területén a terhesség és a szülés után. A hasplasztika segíthet visszaállítani a terhesség előtti alakot, eltávolítva a megnyúlt bőrt és a zsírréteget. Ha a terhesség vagy a jelentős fogyás után a hasizmok megnyúlnak vagy megereszkednek, a hasplasztika segíthet a hasfal izmainak megerősítésében és feszessé tételében. 

Ám gyakran jelentős mennyiségű súlyvesztés után is megnyúlt bőr és laza izmok keletkeznek a hason, a hasplasztika ebben az esetben is megoldást nyújthat. Ha jelentős mennyiségű felesleges bőr és zsír található a hasi területen, amelyet diéta és testmozgás már nem képes eltávolítani, a beavatkozás lehetővé teszi a felesleges szövetek eltávolítását és a kontúrok formálását. 

Különböző módozatait általában a műtéti beavatkozás mértéke határozza meg, vagyis vannak kisebb és nagyobb területet érintő operációk. A műtétet ennek megfelelően vagy epiduralis érzéstelenítésben, vagy altatásban végzik, hogy a páciens teljesen fájdalommentes legyen az egész beavatkozás során. A plasztikai sebész általában vízszintes bemetszést készít a has alsó részén, amely lehetővé teszi a túlzott bőr és zsír eltávolítását, valamint a hasizmok hozzáférését. A bemetszés hossza és elhelyezkedése attól függ, hogy milyen változásokat szeretnénk elérni. A felesleges zsírt és bőrt a has területéről eltávolítják, ez általában magában foglalja a zsírleszívást és a bőr kivágását a megfelelő mennyiségben.

A hasplasztika egyik fontos része a hasfal megerősítése, ennek érdekében összehúzzák a hasizmokat, hogy javítsák a has feszességét és kontúrjait. Miután a szükséges változtatásokat elvégezték, a sebész összevarrja a bemetszéseket. Általában feloldódó varratokat használnak, amelyek nem igényelnek külön varratszedést.

A műtét után a páciensnek egy rövid időt kell töltenie a felépülésre és megfigyelésre a kórházban. A plasztikai sebész utasításai szerint követni kell a megfelelő sebápolási utasításokat a siker érdekében, például kötözések cseréje, megfelelő pihenés.

Fontos megjegyezni, hogy a hasplasztika műtét, mint minden sebészeti beavatkozás, bizonyos kockázatokkal járhat. Mindig konzultáljon egy tapasztalt plasztikai sebésszel, aki részletes tájékoztatást nyújt a lehetőségekről, a műtét menetéről és a lehetséges eredményekről.
Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!