Blog

Plasztikai beavatkozások pulykatoka ellen

- 2023.03.15 -

Cimkék: plasztikai műtét plasztikai sebész szakorvos plasztikai sebészeti szakrendelés

Plasztikai beavatkozások pulykatoka ellen

A pulykatoka vagy pulykanyak jelenség az idő előrehaladtával egyre jelentősebbé válhat, ám az áll alatti megereszkedett bőr ellen van megoldás.

Az arc körüli esztétikai változásokat nehéz takargatni, a toka pedig éppen olyan terület, amelyen az idő múlásával drámai különbség mutatkozhat. Ráadásul ez a probléma nemtől független, a hölgyek és a férfiak bőre is megereszkedhet idővel, az öregedés egyik következménye, hogy az áll alatti rész elveszti feszességét, elernyednek a bőrszövetek. Márpedig ez jellemzően befolyásolhatja akár az önbizalmat is, és életkortól függetlenül válhat zavaróvá a látvány, és a hozzá tartozó tudat.

Ráadásul ez a jelenség nem véletlenül kapott gúnynevet, annyira egyértelmű a hasonlóság a pulykanyak vagy pulykatoka és az emberi változat között. A bőr elváltozása miatt érzett rossz érzés aztán rányomhatja a bélyegét önértékelésünkre is, és bizonyos esetekben már nem is marad sok választás a helyzet visszafordítására. Az idő előrehaladtával is van azonban még lehetőség, a plasztikai beavatkozások közül több is megoldást jelenthet a pulykatoka jelenség ellen.

Ha azonban már fiatalon érezhető a nem kívánt átalakulás kezdete, még bevethető néhány praktika. Bizonyos gyakorlatokkal lassítható a folyamat, még ha például a genetikai hajlammal sok mindent nem lehet kezdeni nyakkörzéssel sem. Ám a facebuildinggel lehet javítani a helyzeten, legalábbis a folyamatokat befolyásolni.

A pulykatoka jelenség ugyanakkor nem csak életkorfüggő, hiszen egy nagyobb fogyás után is maradhat az áll alatt megereszkedett bőr, amellyel aztán már nagyon nehéz mit kezdeni. Vannak ugyan arcápoló szerek, de a fogyás esetén fellépő drasztikus elváltozásoknál jelentős eredményt már nem lehet várni a hasonló próbálkozásoktól sem, ilyen esetben már inkább a plasztikai műtét a megoldás.

Ugyanakkor vannak már operációt nem igénylő plasztikai beavatkozások is a témában, ilyen például a zsírfagyasztás, amely felügyelt hűtési folyamat és vákuum együttes alkalmazásával ér el zsírbontó hatást, de akadnak más, forradalmian új kezelésék, például injekciós beavatkozások, amelyek műtét nélküli megoldást nyújtanak az áll alatt és a nyak felső részén felszaporodott zsírpárnák ellen. Ezek a zsírleszívás kiegészítésére is alkalmasak lehetnek, és a pulykatoka megelőzésében is hasznosak.

A plasztikai operációk közül a tokaplasztika, vagy nyakplasztika is megoldást jelenthet, vagy a nyakemelő műtét, amely nagyban hasonlít egy arcplasztikai beavatkozáshoz, csak a nyaki terület felső részére összpontosítva. Ennek folyamán eltávolítják a felesleges zsírt és bőrt, majd megfeszítik az alatta lévő izmokat és bőrt.

Egy nyaki plasztikai műtét után is figyelni kell, hogy az eredményeket a lehető legideálisabb módon megtartsuk. A fent említett gyakorlatok mellett a stabil testsúly is segíthet az eredmények hosszú távú megőrzésében, de a bőrre általánosan igaz tények erre az esetre is igazak, vagyis például a műtött területet óvjuk az UV-sugárzástól, vagy védjük fényvédővel.

Mint minden plasztikai műtét esetében, a pulykatoka elleni beavatkozásokra is igaz azonban, hogy az elhatározást minden esetben érdemes megerősíteni plasztikai orvosi konzultáción, sőt, a biztos siker érdekében látogasson el több orvoshoz is. Az viszont megnyugtató lehet a jelenségtől szenvedők számára, hogy van hosszú távú, állandó megoldást jelentő plasztikai műtét.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!