Blog

A mellimplantátum helyes kiválasztása

- 2019.06.20 -

A mellimplantátum helyes kiválasztása

A mellek ideális mérete és formája igencsak szubjektív, hiszen minden esetben a „tulajdonos” egyéni véleményét, kívánságát, elképzelését kell alapul venni. Gyakorlatilag minden nő számára, aki elgondolkozik a keblei megnagyobbításán vagy bármilyen más mellplasztikai műtéten, a legfőbb szempont, hogy milyen lesz a végeredmény.

 

Gyakorlatilag minden nő számára, aki elgondolkozik a keblei megnagyobbításán vagy bármilyen más mellplasztikai műtéten, a legfőbb szempont, hogy milyen lesz a végeredmény, azaz hogy fognak mutatni a mellei. Rengeteg kérdés merül fel, melyekre a válasz korántsem egyértelmű sem pedig egyszerű.

Ilyen például, hogy mekkorák, milyen formájúak legyenek, és hogy mekkora legyen a 2 mell közötti távolság. A hegek elhelyezkedése sem utolsó szempont, hiszen senki sem szeretné, ha túlságosan látszódnának.

A mellek ideális mérete és formája igencsak szubjektív, hiszen minden esetben a „tulajdonos” egyéni véleményét, kívánságát, elképzelését kell alapul venni. Míg az egyik nő csak finom esztétikai igazítást szeretne, ami még teljesen természetes hatást kelt, addig a következő nő extrém méreteket, kimondottan meghökkentő eredményt szeretne elérni. A mellplasztika eredményének meg kell felelnie a páciens elvárásának, ugyanakkor illeszkednie kell a test formájához és méretéhez.

Hogy a mellnagyobbítás végeredménye olyan legyen, ahogyan azt a páciens elképzelte és megálmodta, ahhoz az implantátum megfelelő kiválasztása kulcsfontosságú.  Természetesen nem feltétlen csak a páciens feladata, hogy kiválassza az implantátumot, ebbe a plasztikai sebész is beleszól, tanácsot ad, hiszen rengeteg féle implantátum létezik, márka, méret, anyag, szélesség, felület, forma szerint szortírozva. A mellnagyobbítást megelőző konzultáción az orvos számos faktort felmér és megvizsgál, melyek nagy szerepet játszanak a mell-implantátum helyes kiválasztásában. Ilyen faktorok a testalkat, a mellek mérete és alakja, a kívánt eredmény, a mellek feszessége, sőt, még a páciens életmódja is.

A felmérés után tanácsot ad és ajánlatot tesz a plasztikai sebész, hogy melyik implantátumon vagy implantátumokon érdemes elgondolkozni. Ezután a páciens a kezébe veheti az implantátumokat, érezheti az anyagát, súlyát, melyek még mindig befolyásolhatják a döntést, hiszen még ekkor rájöhet a páciens, hogy pl. az adott mell-implantátum esetleg nehéz és mégis legyen egy kisebb.

A mellimplantátumok profilja fontos, meghatározó tényező, hiszen ez dönti el, hogy a műtét után mennyire fog kiemelkedi a mell a mellkasból. Az alacsonyabb profilú implantátum laposabb, még a magasabb profilú implantátum látványosabb, kiugróbb hatást kelt. Sokan választják a magas profilút, ezek a nők a push-up hatást részesítik előnyben, de vannak, akik szívesebben választják a laposabb, viszont természetesebb hatású melleket.

Az implantátum kiválasztásánál a mell szélessége is kulcsfontosságú tényező, annak érdekében, hogy a mellplasztika eredménye természetes hatást keltsen és arányosan illeszkedjen az eredeti keblekhez.

A plasztikai sebészek többnyire azt javasolják a pácienseknek, hogy a kívánt és kiválasztott mellméretnél egy kicsivel nagyobb implantátumot válasszanak, mert minden implantátum kisebb hatást kelt a beültetés után, hiszen azt a mellszövet alá ültetik be. Ez még inkább igaz abban az esetben, amikor az implantátumot a mellizom alá ültetik be, hiszen az izom által kifejtett nyomás összepréseli az implantátumot.

Vissza

Ingyenes plasztikai sebészet konzultáció!